Mīnuss plus mīnuss ir pluss

Nedrīkst iznīcināt nekādas noslieces, pat ja tās šķiet kaitīgas. Nepieciešams iemācīties tās izmantot, lai tās pieņemtu tādu formu, kas kalpotu kopīgam labumam. Mēs redzam, ka sabiedrības attieksme ar laiku mainās un dažādas formas, kuras iepriekš bija aizliegtas un nepieņemamas šodien ir pieejamas.

Taču rīt atkal viss var mainīties, mums tas nav zināms. Mums nav tiesību tās tiesāt, nepieciešams tikai tiekties ar visiem apvienoties, lai „visus grēkus pārklātu mīlestība”.

Mēs nezinām, kas patiesībā ir grēks, tāpēc ka vēl nenonākot ceļa beigās, bet atrodoties pa vidu, neredzam īsto formu. Tāpēc ir jādod vieta visa veida parādībām, kas eksistē cilvēciskajā sabiedrībā.

Pēc šāda principa ir jābūt organizētai izglītībai, veselības aprūpei, psiholoģiskai palīdzībai, lai cilvēkam iemācītu noraidīšanas un naida vietā pret visu attiekties ar pacietību. Mums tas šķiet nepieņemami, tāpēc ka mēs paši esam neizlaboti. Taču, sasniedzot labošanos, mēs redzēsim, kā šīs īpašības papildina vispārējo sistēmu, ar vienu trūkumu kompensējot otru.

Tas ir vispārējs mūsu eksistences princips, tāpēc ka visi radījumi ir radīti no vēlmes gūt baudu un to iespējams līdzsvarot, dzēšot vienu mīnusu ar otru. Kā zināms: „mīnuss plus mīnuss ir pluss”.

Pēc visas kritikas es saku: „Man ir acis, taču es neredzu” patieso, pilnīgo stāvokli. Radītājs piepilda visu pasauli, kur visi atrodas mīlestībā un pilnībā savstarpēji viens otru papildina.

Taču, lai šādam skatījumam pietuvotos, man ir jāpiekrīt visam, kas eksistē, un neko neiznīcināt. Man ir jākritizē tikai savs individuālais skatījums, līdz to izlabošu un nonākšu līdz pilnīgai ainai. Taču tagad es redzu tikai savus trūkumus.

Tikai noslieces un īpašības, kas tiešā veidā apdraud cilvēciskās sabiedrības eksistenci, ir negatīvas un nav pieļaujamas. Taču pret visu pārējo nepieciešams attiekties ar pacietību, saprotot, ka „katrs nopeļ atbilstoši savai samaitātībai”, un nepieciešams labot tikai mūsu skatījumu, lai redzētu pilnīgu pasauli.

No rīta nodarbības, 25.06.2018.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: