No desmit dzirkstīm iedegsies liesma

Daudzi domā, ka caur individuālu saikni ar Radītāju, iespējams sasniegt Viņa atklāsmi. Taču tas nav iespējams. Tādēļ, lai es nonāktu līdz Radītāja atklāsmei un saistītos ar Viņu, man ir nepieciešama saikne ar visu pasauli.

Ja es nesastāvu no desmit sefirot, tad nespēju saistīties ar Radītāju. Tādēļ man ir nepieciešami deviņi biedri, kuri kļūs par pirmajām deviņām sefirot.

Tad es ar viņiem pareizi strādāšu, gluži kā garīgā tilpnē (kli), un šajā kli atklāšu Radītāju. Taču vienatnē kā viens punkts es neko nespēju izdarīt. Tāpēc ir nepieciešams saprast, par ko mums stāsta kabalisti, un netraktēt viņu vārdus, kā ir ērti mūsu egoismam.

Kad mēs pirmajā nulles līmenī savienojam punktus sirdī, tad spējam tam pievienot savu vēlmi baudīt, piešķirot nodomu atdot. Tādā veidā mēs pastiprinām saikni starp punktiem. Šie punkti bija savienoti ar nulles spēku, vienkārši salipināti kopā, taču tagad starp tiem ienāk ļaunais spēks, kurš tos sāk vienu no otra atdalīt.

Mēs veicam labošanu, lai šis ļaunais spēks mūs neatdalītu, bet gan savienotu. Un tādējādi veidojam kli iekšējo apjomu, kurš piepildās ar gaismu Hasadim un Hohma, ar atdeves un saņemšanas spēku. Sanāk, ka tas vairs nav vienkārši melns punkts, kurā apvienojušies mūsu desmit punkti, bet gan desmit mirdzošas sefirot, kur mēs sākam just Radītāju – mūsu garīgo dzīvi Nefeš līmenī.

Taču pēc tam mēs mūsu vienotībai pievienojam vēl lielāku vēlmi baudīt, un mūsu punkti vēl vairāk viens no otra attālinās. Taču mēs tos noturam saiknē kā vienu veselumu un tāpēc jūtam gaismu Ruah, daudz spēcīgāku Radītāja atklāsmi, kurš sāk un saista visu radījumu starp mums.

Tādējādi līdz labošanās beigām mēs nepārtraukti esam ieslēgti desmitniekā. Mūsu saikne, pateicoties egoistiskai vēlmei, kas ienāk starp mums, nepārtraukti aug un labojas par vēlmi dot, kas mūs savieno.

Iesācēji maldās domājot, ka iespējama savienošanās ar Radītāju vienatnē. Viņiem šķiet, ka viņi lūdz Radītāju, atdod Viņam un tādējādi visu sasniedz. Taču tas viss ir mānīgs iespaids, šeit egoisms darbojās ar trīskāršu viltību, spēcīgāk nekā parastā cilvēkā.

No rīta nodarbības, 05.06.2018.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: