Garīgā pasaule – bezgalīgi skaista

Mēs nepareizi iztēlojamies bezgalību, kā kaut kādu bezgalīgu telpu. Taču garīgajā pasaulē bezgalība nozīmē neierobežotu piepildījumu. Tas ir stāvoklis, kad visas mūsu vēlmes, kuras pašas par sevi ir ierobežotas, tiek izlabotas uz atdevi.

Desmit sefirot ir bezgalība, 125 garīgie pakāpieni ir bezgalība. Garīgajā pasaulē viss ir bezgalīgs. Tikai mums, lai mēs spētu noteikt savu attieksmi, garīgais katrā pasaulē dalās desmit sefirot, 125 pakāpienos utt.

Šis viss sadalījums eksistē tikai attiecībā uz mums, taču patiesībā, katra garīgā īpašība ir bezgalīga. Lai vai kādu garīgu īpašību es neaizskartu, aiz tās atklājas bezgalība.

Būtībā viss radījums ir AVAJa, piecas stadijas. Taču, kad šī AVAJa vēlas līdzināties Radītājam, tā sāk dalīties vēl un vēl, un vēl… Un tāpēc kļūst bezgalīga.

Ja Bezgalības pasaules Malhut uzņemtu gaismu tādā veidā, kā tika radīta, tad tā būtu vienkārši AVAJa. Taču tā kā viņa nespēj saņemt gaismu ar vienu reizi, bet tai ir jāstrādā apvērstā formā, salīdzinot ar sākotnējo, tad viss radījums dalās līdz bezgalībai.

Bezgalība nav skaitlisks, bet gan kvalitatīvs mērs. Mūsu pasaulē tāds jēdzies bezgalība neeksistē, tāpēc mēs to nesaprotam. Līdz tam var tikai „nonākt un pārliecināties”. Pat, ja mūsu pasaulē pacensties iedziļināties kādā jēdzienā, kaut ko pamēģināt, tad tajā sāksim atklāt bezgalīgu īpašību daudzumu.

Radījums absolūti nav ierobežots ar mūsu pasaules rāmjiem, kurus mēs uzliekam savos maņu orgānos. Mēs visu uztveram savā vēlmē gūt baudu, kura mums attēlo iedomātu, ierobežotu realitāti, tādējādi apzināti vienkāršotu, lai mēs spētu tajā kaut kādā veidā eksistēt ar savu primitīvo, egoistisko izpratni.

Taču, tiklīdz mēs šo čaulu pārsitam, sākam saprast, kas ir bezgalība. Bezgalība atklājas mūsu uztverē, mēs paši kļūstam bezgalīgi. Man kļūst skaidrs, ka viss ir bezgalīgs, tāpēc ka es pats esmu bezgalīgs un mana uztvere ir bezgalīga, tāpēc tur nav nekas sarežģīts.

No nodarbības, no grāmatas „Desmit Sefirot Mācība”, 27.03.2018.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: