Galvenais pacietība

Visas grūtības apgūstot kabalu ir saistītas ar to, ka kabala pieprasa pāriet uz jaunām vērtībām. Tāpēc cilvēki, kuri nav gatavi un tam nepiekrīt, dēļ pacietības trūkuma, aiziet. Tāpēc, ka viņi netic, ka šīs mācības nesīs reālu rezultātu, un nesaprot, par ko stāsta šī zinātne.

Taču šeit ir nepieciešama pacietība, lai ļautu ar sevi strādāt augstākajai gaismai, spēkam, kurš mūs pārvērš par jaunu radījumu. Pakāpeniski mēs sākam just, saprast un vērtēt pēc jauniem kritērijiem.

Un, lai arī pēc izskata viņš ir gluži tas pats cilvēks, taču patiesībā viņš ir absolūti cits. Viņu nav iespējams vērtēt pēc parastiem, pasaulīgiem kritērijiem, vērtībām, likumiem. Tāpēc, ka viņš domā atbilstoši līdzības likumam ar augstāko spēku, tas ir, absolūti citādāk.

Šādas kvalitatīvas izmaiņas mēs saņemam, pateicoties augstākās gaismas ietekmei, piedzīvojot ļoti sarežģītu iekšēju revolūciju. Tam ir nepieciešami daudzi gadi, jo šādas izmaiņas cilvēkā notiek pakāpeniski, nelielām devām.

Un pat to ir grūti izturēt. Daudz vieglāk virzīties uz priekšu ir grupā, pie kuras var turēties. Ja cilvēks ar aizvērtām acīm pieķeras grupai, tad iziet caur visām grūtībām.

Cilvēks neskatās uz iepriekšējām vērtībām un saņem no grupas, no apvienošanās ar biedriem, tas ir, saņem jaunu kli, kur desmit kļūst kā viens, parādās jaunas vērtības: jauns prāts un jūtas, jaunas attiecības, jaunas mērvienības.

Tas ir ļoti delikāts, sarežģīts periods, par kuru ir sacīts: „Tūkstotis ienāk klasē, taču tikai viens nonāk gaismā”. Nepieciešama pacietība, iekams augstākā gaisma ar tevi strādā un dod tev jaunas īpašības. Kad tiek sacīts: „Visu, ko vien vēlies, tikai neaizej” – runa ir tieši par šo.

No nodarbības, no grāmatas „Desmit Sefirotu Mācība”, 05.03.2018.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed