Desmit grami bezgalīga piepildījuma

Mums ir grūti iztēloties, kas ir bezgalības pasaule, tāpēc ka mēs skatāmies no tilpnes puses un bezgalību uztveram kā bezgalīgu vēlmi.

Taču garīgajā, atšķirībā no materiālā, bezgalība ir tāds piepildījums, kuram netiek uzlikts nekāds ierobežojuma. Ja glāze ir piepildīta līdz malām, tas nozīmē, ka tās iekšienē ir bezgalība, kaut arī tās tilpums ir tikai 200 grami.

Tilpne savu gaismas saņemšanu neierobežo, tas ir, nenorāda līdz, kādai robežai tā piekrīt saņemt, bet līdz kādai nē. Tāpēc gan maza, gan liela tilpne spēj noturēt bezgalīgu piepildījumu, ja vien neierobežo gaismu, bet pieņem visu, cik tajā spēj ietilpt.

Neliela tilpne spēj būt bezgalības stāvoklī, taču cita – miljons reizes lielāka var būt ierobežota. Tāpēc, ka viss tiek vērtēts atbilstoši tilpnei: ja tā neierobežo gaismas uzņemšanu, tas nozīmē, ka tilpne ir bezgalīga.

Kaut arī tevī ir tikai desmit grami vēlmes, taču tu neierobežo piepildījumu, tas nozīmē, ka atrodies bezgalībā un tavas sajūtas ir neierobežotas. Iespējams, ka desmit gramu vietā tava vēlme izauga līdz desmit tonnām, taču tu no tām nespēj saņemt vairāk par pusi. Iznāk, ka desmit grami bija bezgalīgs piepildījums, taču piecas tonnas – ierobežots. Viss tiek vērtēts atbilstoši izzinātājam.

No nodarbības, no grāmatas „Desmit Sefirotu Mācība”, 04.03.2018.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: