Grupa – garīgās attīstības panākumu atslēga

Kad runa ir par bērnu audzināšanu, tad visiem ir skaidrs, cik apkārtējā sabiedrība ir svarīga. Vecāki ir gatavi dārgi maksāt par to, lai bērns mācītos labā skolā, pie labiem skolotājiem.

Taču mēs kabalas grupu parasti neuzskatām par svarīgu, īpaši, ja no mums prasa tajā iekļauties ar visu sirdi un iemīlēt biedrus. Un patiešām šīs prasības ir augstākas kā parasti un cilvēks tām nav gatavs.

Paiet daudzi gadi līdz cilvēks sāk saprast, ka viņa daba pretojas apvienoties. Viņu atdalošā barjera no garīgās pasaules ir viņa attieksme pret grupu. Nepieciešams patērēt ļoti daudz pūļu, stdundu, skaidrojumu, pierādījumu un gaismas, kas atgriež pie avota, lai cilvēkā atmodinātu jūtīgumu pret grupu.

Šis jūtīgums var būt negatīvs, taču cilvēks saprot, ka bez saiknes ar sabiedrību, viņam nav nekādu izredžu nonākt garīgajā pasaulē. Cilvēks šīs divas lietas sāk saistīt, apzinoties, ka saikne ar grupu un saikne ar Radītāju ir savstarpēji nedalāmas.

Mūsu nespēja instiktīvi rūpēties par grupu liecina par mūsu atrautību no Radītāja. Grupa ir mērinstruments, kas parāda cilvēka saikni ar garīgo. Garīgā pasaule slēpjas aiz grupas un atklājas tikai tajā. Radītājs atrodas grupā un visa dzīve, augstākā pasaule atklājas starp biedriem.

Garīgās virzības panākumi, pacēlumi un kritumi, tas viss tiek vērtēts pēc cilvēka attieksmes pret grupu. Tas ir pats galvenais parametrs. Pēc tam saiknē starp biedriem nepieciešams iekļaut visu tautu, visu pasauli un Radītāju.

Grupa pārvēršas par vissvarīgāko punktu, kur cilvēks fokusē visu savu skatienu, domājot tikai par lielāku savienošanos, saliedētību, saikni, iekšēju komunikāciju grupā. Tāda būs pareiza attieksme pret realitāti, kura atrodas grupā.

Tad mēs saprotam nepieciešamību Ādama Rišona dvēseles sešķelšanā, kas tagad ļauj virzīties uz priekšu ar nelielu cilvēku grupu un sasniegt garīgās attīstības virsotni – galīgo labošanos. Tāpēc darba grupa, „desmitnieks” ir vienīgā tēma par ko stāsta kabala. Tāpēc, ka tās iekšienē atklājas visa garīgā pasaule. Nav nekā cita, izņemot šo jēdzienu, kas sevī ietver visu.

No nodarbības pēc Rabaša raksta, 14.02.2018.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: