Trīs veidu semināri

Jautājums: Ir trīs veidu semināri. Pirmais, kad mēs runājam pēc kārtas. Otrais, kad visi runā vienlaicīgi. Trešais – iekšējais seminārs, kad mēs klusējam un cenšamies runāt jūtu līmenī.

Kāda ir to atšķirība. Kāda ir to secība?

Atbilde: Kad cilvēki seminārā runā pēc kārtas, tad tādējādi sāk just katra biedra viedokli. Turklāt viena viedoklis ved pie otra, trešā utt. viedokļa; tādējādi, tie sasaistās ķēdē un viens otru ietekmē.

Ja mēs runājam vienlaicīgi – kopīgā troksnī, es uztveru biedru kopīgo stāvokli un tajā piedalos. Rezultātā mēs vairāk apmaināmies ar enerģijām, nekā ar kaut kādiem viedokļiem vai sajūtām sirdī un prātā.

Kad mēs klusējam, mēs pārējiem vēlamies raidīt mūsu sajūtu tēlus neietērptus vārdos, un cenšamies tos savienot vienā tēlā – kopīgā atdevē, mīlestībā, Radītājā, mūs kopā ar Viņu.

Tās ir nedaudz atšķirīgas tehnikas, taču tām visām ir jāved uz vienu – atklāt starp mums dižo atdeves un mīlestības vienotību dēvētu par „Radītāju”.

Jautājums: Vai seminārs klusējot ir paredzēts vairāk pieredzējušiem cilvēkiem, bet seminārs runājot pēc kārtas iesācējiem?

Atbilde: Tās ir dažādas lietas. Protams, cilvēkiem, kuri kopā virzās uz priekšu un ir sasnieguši garīgos līmeņus, svarīgāki ir semināri klusējot. Ko viņiem klausīties? Viņiem pietiek ar vienu, diviem vārdiem.

Es atceros, kā mana skolotāja Rabaša augsta līmeņa nodarbībās, kad mēs lasījām sarežģītu materiālu, piemēram, „Desmit Sefirotu Mācību”, viņam bija pietiekoši pateikt pāris frāzes blakus sēdošajiem skolniekiem, kuri mācījās vēl pie Bāla Sulama, un tas bija pietiekoši, neko citu nevajag.

Taču mums būtu nepieciešams stundām ilgs šī materiāla skaidrojums. Tāpēc viss ir atkarīgs no cilvēkiem, kuri atrodas savstarpējā saiknē.

Jautājums: Kad kabalisti savstarpēji veic semināru, tad tie, kuri atrodas izzināšanā, praktiski vairs neatbild uz jautājumiem?

Atbilde: Viņi saprot kādēļ, kā, kāpēc un kur viņi atrodas, kādā veidā spēj viens otru papildināt. Reizēm viņiem ir nepieciešami daži vārdi.

No nodarbības krievu valodā, 22.10.2017.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: