Tuksnesis, 3. daļa

Jautājums: Iekšējais tuksnesis ir raksturīgs katram cilvēkam, vai tas nav visiem?

Atbilde: Ir cilvēki, kuros egoistiskā vēlme ir tik ļoti attīstījusies, ka viņi sāk just neapmierinātību ar savu dzīvi.

Tā ir sajūta, it kā cilvēks atrastos tuksnesī. Un viņš vēlas pārbaudīt, kāpēc šādi notiek? Vai šeit ir kāds mērķis, augstākā programma? Kāpēc viņš jūt tādu sausumu, tukšumu dzīvē, no kuras neaug nekādi augļi?

Cilvēks sev saka, ka nepieciešams pārbaudīt, kas tas ir par tuksnesi viņā. Un tas nozīmē, ka viņš mūk uz tuksnesi, kā mūsu pirmtēvi, meklē mērķi un neatrod. Viņš vēl dziļāk grimst iekšējās pārdomās, cenšoties tikt skaidrībā, kāpēc dzīvē jūt šādu tukšumu, un neko nav spējīgs izdarīt.

Šis ir tuksneša stāvoklis, kur viņš meklē ūdens avotu – aku, kā kādreiz Ābrams vai Īzaks. Torā ir ļoti daudz stāstu par akām, kuras tieši tuksnesī ir tik ļoti nepieciešamas. Tāpēc, ka, ja cilvēks jūt dzīves sausumu un viņam nav ar ko atdzīvināt savu dvēseli, tad viņam ir jāatrod avots ar dzīvu ūdeni, proti, augstākais spēks, kurš ir spējīgs viņam sniegt atbildi, kāds ir viņa dzīves mērķis, tās būtība un jēga.

Viņš meklē, kāds spēks radīja šos divus stāvokļus: sausumu un ūdeni, tas ir, egoismu un vēlmi mīlēt, ļauno un labo. Taču noskaidrojot, ka tie nāk no viena avota, nespēj aptver, kā tas iespējams. Tāpēc, ka cilvēki ticēja, ka ir divi spēki: sliktais un labais. Un pat Ābrams Senajā Babilonā izgatavoja dievekļus, puse no kuriem bija ļauni, bet puse labi.

Pateicoties tam, ka cilvēks aiziet tuksnesī un tur rok ūdens akas, viņš atrod vidējo līniju. Vidējā līnija ir tas pats augstākais spēks, kurš nes gan sausumu, gan mitrumu. No tā sastāv atbilde uz cilvēka meklējumiem: sausuma un tuksneša sajūta tiek dota tāpēc, lai meklētu un atrastu augstāko spēku, kurš ir šo abu parādību avots.

Jautājums: Kādā veidā tuksnesī tiek atrasts augstākais spēks?

Atbilde: Tieši tāpēc, ka cilvēks jūt sausumu un absolūtu dzīves tukšumu, viņš atklāj augstāko spēku.

Jautājums: Kāpēc tieši tuksnesī?

Atbilde: Cilvēkam ir jāatbild uz jautājumu, kāpēc viņa dvēselē ir tāds sausums. Un tad viņš atrod aku ar dzīvu ūdeni, kura atrodas tieši tuksnesī.

Turpinājums sekos…

No 924. sarunas par jauno dzīvi, 28.11.2017.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: