Tuksnesis, 2. daļa

Jautājums: Kas ir „tuksnesis”, kurš atrodas cilvēkā?

Atbilde: Tuksnesis cilvēkā ir viņa egoistiskā vēlme, kuru uzreiz nav iespējam izlabot. Taču cilvēkam šajā „tuksnesī” ir jānonāk un jācenšas tajā dzīvot, lai no tā nonāktu „zemē, kur tek piens un medus”.

Tāpēc mūsu pirmtēvi sāka no tuksneša: Ābrams aizgāja tuksnesī, nolaidās Ēģiptē, atgriezās Bērševā utt. Īzaks, Jēkabs visa viņu dzīve bija saistīta ar tuksnesi. Mozus aizmūk no Faraona mājas un tuksnesī tiekas ar Itro, šķērso tuksnesi.

Jāsaprot, ka šeit vairāk tiek stāstīts par garīgām darbībām, nevis materiālām. Taču tas notika arī matērijā atbilstoši eksistējošam likumam, ka katram garīgam spēkam vienreiz ir jāskar sava materiālā sakne un materiālajā pasaulē jāatstāj gluži tāds pats kārtības nospiedums.

Tāpēc mums ir jānonāk līdz sapratnei, kas ir tuksnesis un kādā veidā to iespējams pārvērst par ziedošu, auglīgu zemi, kā tas tiek aprakstīts Torā. Un tas nav atkarīgs no pārbraukšanas uz citu vietu kā mūsu pasaulē. Garīgajā vietas maiņa nozīmē manu iekšējo īpašību izmaiņas.

„Vieta” garīgā izpratnē ir cilvēka iekšējās vēlmes. Un, ja mana iekšējā vēlme ir kā tuksnesis, tad es dzīvoju tuksnesī. Taču, ja mana vēlme ir gluži kā jūras krasts vai dārzs, tad es dzīvoju dārzā. Viss ir atkarīgs no tā, kādā veidā cilvēks ir izlabojis savas iekšējās īpašības. Atbilstoši tam ir jāsaprot stāstītais Torā.

Tora apraksta procesu, kas norit iekšēji cilvēkā, kurš pāriet no iekšējā tuksneša stāvokļa, kas pilns ar skorpioniem un čūskām, uz ziedošu zemi. Pēc četrdesmit gadu klejojumiem pa tuksnesi mēs nonākam zemē, kur plūst piens un medus.

Jautājums: Iznāk, ka tuksnesis – tas ir slikti?

Atbilde: Tuksnesis nav slikti, tas ir sākotnējais stāvoklis, no kura mēs sākam savu attīstību: gan iekšēji, gan ārēji.

Turpinājums sekos…

No 924. sarunas par jauno dzīvi, 28.11.2017.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: