No haosa līdz harmonijai, 2. daļa

Kongress Viļņā „No haosa līdz harmonijai”, 1. nodarbība

Kabalas zinātne stāsta par cilvēka atgriešanos pie pirmavota, radījuma sākotnējā stāvokļa.

Mēs mācamies, ka viss radījums ir viena vienota sistēma, kura ir piedzīvojusi sašķelšanos daudzās daļās un tās ir savstarpēji viena no otras atdalītas.

Gluži kā no Lielā sprādziena punkta matērija sāka attālināties un pēc tam atkal atgriezeniski pakāpeniskām kustībām savienoties kopā, tā arī mums ir jāsāk atkal savienoties vienā veselumā.

Uz to mūs spiedīs dažādi spēki, kuri šodien sabiedrībā jau parādās – vispārēja krīze visās mūsu darbības sfērās. Mums ir jāapvienojas pēc tāda šablona, kā bijām savienoti pirms sašķelšanās.

Šādā stāvoklī mēs jutīsimies kā viena vienota masa, viens vienots spēks. Mēs spēsim vadīt sevi, dzīvi, likteni, just sevi augstāk virs mūsu pasaules, mūsu ierobežotības.

Pirmais stāvoklis, kurš šajā ceļā stāv mūsu acu priekšā, tiek dēvēts par „attīstības sākumu”. Proti, mūsu apvienošanās pirmais punkts mums sniedz attīstības sākuma sajūtu, kad mēs visi savstarpēji savienojamies.

Ko nozīmē savienojamies? Eksistē tāds saskares punkts, tā dēvētais katra iekšējais punkts sirdī, proti, visdziļākā vēlme, no kuras kā no Lielā sprādziena punkta rodas viss Universs. Tādējādi arī mums ir vēlmes punkts, no kura radās un attīstījās visas pārējās mūsu vēlmes un īpašības.

Taču mums ir jācenšas savienoties ar šiem punktiem. Tam nav vajadzīga visa cilvēce. Absolūti pietiek, ja mēs to darīsim savstarpēji grupā, mazā grupā – no pieciem līdz desmit cilvēkiem.

Ja mēs uz to tieksimies, tad sajutīsim, cik ļoti sākam paplašināt savu izzināšanu, savas sajūtas prātā un sirdī. Turklāt šī izzināšana būs virs mūsu pasaules, tur mēs spēsim rast to mūsu savstarpējo saikni, kuru dēvē par „Radītāju’’.

Pie šīs savstarpējās saiknes mums ir jāpieslēdzas un caur to jāskatās uz mūsu pasauli, uz mūsu likteni: kādā veidā to iespējams mainīt, kādā veidā katrs spēj vadīt savu likteni un visi kopā mūsu kopīgo virzību.

Turpinājums sekos…

No kongresa Viļņā, 1. nodarbība, 03.11.2017.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: