Nākotnes sabiedrības pamati, 4. daļa

Visi par vienu, taču kādēļ?

Jautājums: Kabalas grupa pamatojas uz īpašu cilvēku savienošanos, kur katrs nedomā par sevi, bet par citiem. Ar ko šī grupa atšķiras no mafijas, kur arī dēļ kopīga mērķa pastāv absolūta vienotība?

Atbilde: Atšķirība starp kabalistu grupu un mafijas grupu ir to mērķī. Mafija apvienojas, lai kopā saņemtu spēku noziedzīgam mērķim: uzlauzt kādu seifu vai banku. Un katrs var būt pārliecināts, ja viņu noķers, tad visi citi pieliks visas pūles, lai viņu glābtu.

Mafija pulcējas, lai sasniegtu egoistisku materiālu mērķi uz citu rēķina. Tā spēj pat sevi attaisnot ar to, ka atjauno sabiedrisko taisnīgumu, zogot no bagātiem cilvēkiem, taču jebkurā gadījumā, tās darbību diktē egoisms.

Taču kabalistu grupa gluži pretēji, pulcējas tādēļ, lai katrs varētu anulēt sevi. Rezultātā mēs saņemam, nevis saņemšanas spēku kā mafijā, bet lielu atdeves spēku, kurš mums palīdz nokļūt augstākajā realitātē, kura no mums ir slēpta un sākt pētīt garīgo pasauli.

Augstāko spēku, kurš mūsos darbojas, mēs dēvējam par Radītāju (Bore), kas nozīmē „atnāc un ieraugi” (bo – re), tāpēc ka mēs to izzinām tikai mūsu vienotībā un atklājam realitāti, kas vada mūsu materiālo pasauli.

Jautājums: Kāpēc mafijas noziedznieki neatklāj augstāko spēku, ja arī viņi savā starpā apvienojas, atceļot sevi par labu citiem?

Atbilde: Taču viņi to dara dēļ īpaši egoistiska mērķa. Kabalistu mērķis ir iegūt atdeves spēku, taču noziedznieku mērķis, pateicoties savai vienotībai, ir iegūt lielu saņemšanas spēku, agresīvu spēku attiecībā pret citiem.

Jautājums: Sanāk, ka nepietiek vienkārši apvienoties un rūpēties vienam par otru pēc principa „viens par visiem un visi par vienu”?

Atbilde: Apvienojoties parastā dzīvē, mēs pat uz savstarpējās saiknes rēķina tiecamies palielināt mūsu kopīgā egoisma spēku. Taču kabalas grupā, gluži pretēji, katrs anulē savu personīgo egoismu, un mēs sasniedzam kopīgu atdeves un mīlestības spēku.

Tikai caur šādu apvienošanos grupā iespējams sasniegt atdevi un nekādā citādākā ceļā. Kabalas grupa ir cilvēku pulcēšanās, kuri pārvēršas par vienu cilvēku ar vienu sirdi un iegūst altruistisku spēku, kuru dēvē par augstāko spēku vai Radītāju. Caur šo spēku viņi atklāj visu augstāko realitāti, kura ir slēpta no visiem citiem šīs pasaules cilvēkiem.

No 874. sarunas par jauno dzīvi, 04.07.2017.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed