Kā attīstīt „punktu sirdī”?

Jautājums: Es dzirdēju, ka mēs visi esam vienas Ādama dvēseles daļiņas, un katrā ir dzirkstele no tās, kura tiek saukta par punktu sirdī. Kas ir šis „punkts sirdī” un kā to attīstīt?

Atbilde: Mēs visi esam viena vēlme. Šī milzīgā vēlme sadalījās daudzās daļās, un katra daļiņa nonāca ķermenī: tavā, viņa, manā… Un mūsu ķermeņi nodala šīs kopīgās vēlmes daļiņas vienu no otras. Es gribu kaut ko vienu, tu – otru, bet viņš – trešo, tāpēc ka mūsu ķermeņi valda un pavēl vēlmei, ko tai gribēt.

Kabalas zinātne saka, ka, ja dzīves laikā jau šajā pasaulē savos ķermeņos mēs savienosim kopā vēlmes daļiņas, kuras eksistē katram iekšā, tad tajā kopīgajā vēlmē mēs sāksim just „ārpus ķermeņa” parādības, citiem vārdiem sakot, citu realitāti – garīgo pasauli.

Jo šo pasauli katrs jūt savā personīgā, individuālā, izolētā vēlmē. Taču, ja mēs savienojam mūsu vēlmes, tad tās iegūst jaunu īpašību, pateicoties tieši vienotībai. Šī kopīgā vēlme kļūst par integrālu, kopīgu, un tajā mēs varēsim sajust realitāti, kas atrodas ārpus tevis, manis vai viņa – augstāko pasauli.

Tas nav grūti sasniedzams, vienīgi ir svarīgi saprast, cik ļoti mums ir nepieciešams redzēt augstāko pakāpienu, stāvokli, kas ir augstāks un plašāks par šo pasauli, redzēt nākotnes pasauli. Ir teikts „savu pasauli redzēsi vēl dzīves laikā”. Ja mēs atcelsim ķermeņa norobežojumus un savienosimies vienā cilvēkā ar vienu sirdi, tad sajutīsim augstāko pasauli.

No sarunas „Atbildes uz iesācēju jautājumiem”, 24.07.2017.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: