Cilvēces attīstības virsotne

Vientulība miljonu pūlī, 5. daļa

Jautājums: Mēs zinām, ka cilvēka attīstība ir ļoti atkarīga no apkārtējās sabiedrības. Kā pareizi veidot sabiedriskās saiknes, lai tās uz cilvēku iedarbotos vislabvēlīgākā veidā?

Atbilde: Nepieciešams pulcēt cilvēku grupu, kura strādās pēc metodikas, kas ļauj savienoties virs sava egoisma un izskaidrot viņiem sabiedrības likumus, kura eksistē vienotībā, kā viens cilvēks. Tur viņi pildīs uzdevumus, kur katrs centīsies sevi anulēt par labu citiem vai redzēt sevi augstāku par citiem, vai redzēt citus absolūti dažādus.

Nepieciešams savienošanos uzskatīt par savas vēlamās attīstības virsotni un iztēloties, ko tādējādi iespējams sasniegt, ka mēs kļūsim par vienu cilvēku ar vienu sirdi, ar vienām jūtām, visā viens otram piekāpjoties.

Un šādas grupas nav nepieciešams veidot no cilvēkiem, kuriem ir līdzīgas īpašības, proti, tikai no enerģiskajiem vai tikai no slinkajiem, gluži pretēji, nepieciešams visus sajaukt kopā. Vēlams, lai aplī visi cilvēki būtu dažādi un visādos veidots viens otru papildinātu.

Kāpēc tas ir tiks svarīgi? Lieta tā, ka iepriekš mēs viens ar otru savienojāmies „lineāri” atbilstoši mūsu iekšējai dabai. Un tāpēc katrs meklēja cilvēkus, kuri viņam ir tuvāki pēc īpašībām – vairāk piemērotus un līdzīgus, „runājošus ar viņu vienā valodā”.

Taču mēs vēlamies izveidot grupu, kur „visus noziegumus pārklās mīlestība”. Un tur, gluži pretēji, jo vairāk starp mums atšķirību, kuras mēs pārvaram virs tām apvienojoties, neskatoties uz nevienlīdzību un neatbilstību, jo vairāk iespēju pacelties virs savas materiālās dabas.

Un tad mēs spēsim sajust, kas notiek „otrajā stāvā”, tas ir, mūsu vienotībā paceļoties virs mūsu dabiskām, iekšējām īpašībām un pieradumiem.

Tādā veidā mēs spējam izzināt iekšējo dabas sistēmu, kur visi ir dažādi un pat pretēji, un neviens nav līdzīgs otram. Un katram ir jāpaliek tādam, kāds ir, nepakļaujoties sabiedrībai, bet tajā pašā laikā pār to nevaldot.

Galvenais atrast pareizu savstarpēju savienošanos, lai katrs citus papildinātu bez jebkāda spiediena no sabiedrības pret cilvēku vai no cilvēka attiecībā uz sabiedrību.

Sasniedzot šādu smalku integrālu saikni, mēs patiešām jūtamies kā vienotā sabiedrībā, gluži kā ģimenē. Un, kad visi desmitnieki jutīsies kā viens veselums, tad desmit desmitnieki savienosies vienā desmitniekā, kur katrs būs līdzvērtīgs desmitam. Un tādā veidā šis darbs turpināsies, līdz visa cilvēce kļūs kā viens cilvēks.

No 847. sarunas par jauno dzīvi, 04.04.2017.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: