Paaudžu atšķirība, 4. daļa

Jautājums: Kādā veidā izveidot vecāku un bērnu saikni caur mūžīgās dvēseles vēlmi? Kā ieinteresēt bērnu sevī attīstīt dvēseli?

Atbilde: No dzimšanas brīža bērnu nepieciešams ievietot tādā apkārtējās sabiedrībā, kur viņš spēj garīgi augt, tad pēc vairākiem gadiem mēs spēsim ar viņu runāt valodā, kas saprotama mums abiem.

Viņam ir jābūt tādai videi, kur viņš var attīstīties fiziski, sajūtās un intelektuāli, lai atklātu sevī dvēseli.

Apkārtējai sabiedrībai bērnam ir jāiemāca kādā veidā, pateicoties labai, draudzīgai saiknei ar citiem sākt just mums draudzīgu pasauli. Līdz tādam līmenim, ka viņa egoisms pakāpeniski iziet pareizas uzvedības nodarbības, tas ir, atdevi, mīlestību pret tuvāko, savienošanos, tuvību.

Jautājums: Kāpēc viņam tas ir nepieciešams?

Atbilde: Tāpēc, lai saņemtu labvēlību citu acīs, ieņemtu starp viņiem savu vietu. Lai gan viņus vēl virza egoistiski motīvi. Taču visu pārējo mēs atstājam pabeigt īpašam spēkam, kas darbojas šādā sabiedrībā un kuru dēvē par „gaismu, kas atgriež pie avota”.

Jautājums: Sanāk, ka vienīgā saikne starp paaudzēm ir dvēseles attīstība, kad cilvēks iziet no sava egoisma? Un ko viņš tad redz?

Atbilde: Viņš redz sistēmu, kura vada visu šo pasauli. Viņš gūst baudu nevis no rotaļlietām, proti, īsām, laicīgām baudām: interneta, televizora, filmām, ēdiena, seksa, ģimenes, naudas, varas, zināšanām, narkotikām, bet piepildās no tā, ka sajūt visu piepildījumu avotu.

Šis piepildījums ir daudz būtiskāks un spēcīgāks, nekā visi citi, kurus parastajā dzīvē iespējams atrast.

Garīgā bauda piepilda cilvēka vislielāko vēlmi, kuru dēvē par dvēseli.

Jautājums: Un tas cilvēku apmierina? Viņš būs laimīgs?

Atbilde: Neapšaubāmi, tāpēc ka šādi mēs esam veidoti. Tā ir mūžīga un pilnīga bauda, vislielākā un pilnīgākā, kas ļauj redzēt un piepildīties no horizonta līdz horizontam. Visas pārējās baudas, kādas tik var būt iekļaujas garīgajā baudā kā niecīgs smilšu grauds.

No 851. sarunas par jauno dzīvi, 18.04.2017.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: