Vīrietis un sieviete: nedrīkst nonivelēt atšķirību

Jautājums: Kur ir aprakstīti likumi pēc kuriem sievietei ir jāstāv aiz vīrieša? Sieviete strādā, pelna naudu gluži tāpat kā vīrietis, rūpējas par bērniem, māju un viņai ir jāstaigā noliektu galvu pēc vīrieša?

Atbilde: Es saprotu, kādu ainu jūs redzat. Taču tas tā nav. Sieviete, atbilstoši mūsu pašreizējai situācijai var strādāt līdzvērtīgi vīrietim, taču dzimtes turpināšana ir viņas privilēģija. Māja arī, grozi kā gribi, ir uz viņas pleciem. Atšķirība tomēr ir un to nevajag nonivelēt.

Mēs atrodamies tādā cilvēces attīstības posmā, kad vēlamies būt revolucionāri un pēc mūsu sapratnes, pēc mūsu vēlmes, atbilstoši saviem priekšstatiem vēlamies izmainīt pasauli. Rezultātā mēs pārliecināmies, ka pasaule iznāk ļoti slikta un būtu labāk, ja mēs atgrieztos pirmsākumos, un darbotos atbilstoši pasaules un savai dabai, nevis izgudrot kaut ko citu.

Kāpēc sievietei strādāt un darīt visu līdzvērtīgi vīrietim? Vai šodien, kad pasaulē tiek uzskaitīti 30 – 40% bezdarbnieku, nebūtu labāk strādāt tikai vīriešiem? Taču sievietes nodarbotos ar bērnu audzināšanu, pašizglītošanos, gatavotu labu augsni vīriešiem. Iespējams ģimene kļūtu stiprāka un pasaulē kļūtu siltāk un labāk, bez kariem un citām problēmām.

Nodarbosimies katrs ar savu darbu! Es neuzskatu, ka bērnu audzināšana un mājas darbi ir mazāk vērtīgi, nekā, piemēram, vīrieša darbs pie datora.

Dzemdēt, audzināt, virzīt cilvēci uz priekšu, paaudzi pēc paaudzes ir sieviešu darbs! Kas var būt svarīgāks un nepieciešamāks?

Jautājums: Tas ir, 80% darbu, kuri pasaulē tiek veikti, praktiski nevienam nav vajadzīgi?

Atbilde: Protams nav vajadzīgi! Ko mēs rezultātā saņemam? Bērni skraida nav zināms, kur un kā. Un pēc tam nav saprotams, kas no viņiem izaug. Sievietei ir jābūt psiholoģiskai un pedagoģiskai izglītībai, lai bērnus pareizi audzinātu un aprūpētu, pareizi veidotu ģimeni.

Sieviete iemieso mājas. Ivritā „māja” ir sieviete, māte, sieva, saimniece. Taču vīrietis viņai ir kā piedeva: nes algu un nodarbojas ar materiāliem un garīgiem ieguvumiem. Savu garīgo darbu sieviete pilda caur māju. Un šis dalījums ir ļoti svarīgs.

Tomēr šodien mēs atrodamies tādā etapā, tādā riņķojumā, ka viss ir apgriezies ar kājām gaisā. Taču mēs vēl atgriezīsimies pie pareizas savu funkciju pildīšanas, jo šādā stāvoklī mēs nevarēsim pabeigt pasaules labošanu.

No nodarbības krievu valodā, 04.12.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: