Kur ir mana izvēles brīvība?

Bāls Sulams, „Izvēles brīvība”: Un ja tā, tad, lūdzu, sakiet man: kur ir mana vēlmes brīvība?

Taču no otras puses, ja pieņemam, ka nav vēlmes brīvības, tad katrs no mums nav nekas cits kā sava veida mašīna, kas radīta un darbojas pēc ārējo spēku norādījumiem, kas liek tai darboties tieši norādītā veidā.

Tas nozīmē, ka katrs no mums ir ieslodzīts augstākās vadības cietumā, kas ar divu uzraugu palīdzību: baudu un ciešanām, mūs velk un grūž pie savas vēlmes, turp, kur šis spēks vēlas. Tādējādi šajā pasaulē nav nekāda „es”.

Mūsu pasaulē cilvēkam nav nekādas izvēles brīvības, to pilnībā vada daba. Cilvēks sevī iemieso noteiktu vēlmju spektru un tāpēc izsauc uz sevi dažāda veida, pozitīvu vai negatīvu iedarbību.

Tāpēc cilvēkam izvēles brīvība tiek dota tikai tad, kad viņš spēj veikt ierobežojumu (cimcum) uz savām vēlmēm.

Šajā gadījumā viņu sāk ietekmēt augstākā gaisma, kura cilvēku paceļ virs viņa dabas un viņš spēj strādāt atdeves īpašībā, tas ir, pilnīgi nesavtīgi bez jebkādas nepieciešamības sekot kaut kādiem personīgiem mērķiem un labumam.

Tā ir garīga īpašība, kura mūsos parādās iedarbojoties augstākai gaismai, tā atnāk un šo iespēju mūsos izsauc, tikai tad, ja mēs to pareizi piesaistām. Tas nozīmē, ka mēs atrodamies aplī ar biedriem, studējam kabalas tekstus un cenšamies nepārtraukti strādāt pie mūsu savstarpējās saiknes.

No nodarbības krievu valodā, 18.12.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: