Izvēles punktā

Jebkurā mūsu garīgā stāvokļa punktā ir divi ceļi. Tāpēc Torā nepārtraukti tiek pieminēta frāze: „Skaties, Es šodien jums piedāvāju svētību un lāstu”.

Šī frāze ir aktuāla katru laika sprīdi, tāpēc ka cilvēkiem ir dota izvēles brīvība. Cilvēks ir tāda būtne, kura saprot, sajūt, zina un ir spējīga realizēt izvēles brīvību.

Tomēr, ja katru savas eksistences mirkli viņš neredz, ka viņa acu priekšā ir divi ceļi un nespēj precīzi orientēties, kur ir svētība un kur lāsts, tad viņš nav cilvēks, bet gan dzīvnieks, kurš tiek dzīts uz priekšu evolūcijas attīstības veidā kā ar mietu, kas to dzen no aizmugures.

Atrodoties apslēptībā viņš sevi uzskata par cilvēku un pat nesaprot, ka pats neko nerisina kā lelle uz aktiera rokas.

Tāpēc vārdi: „Skaties, Es šodien jums piedāvāju svētību un lāstu”, vēršas tikai pie tā, kurš apgūstot un realizējot kabalu ir nonācis līdz sapratnei, kādi divi ceļi ir viņa acu priekšā: lāsts un svētība, un viņš var izvēlēties tikai vienu no tiem. Ja viņš atrodas izvēles brīvības realizācijas līmenī, tad viņam nav citas alternatīvas. Taču, ja viņš to nerealizē, tad viņš vairs nav cilvēks.

Tāpēc par visiem cilvēkiem pasaulē ir sacīts, ka visi līdzinās dzīvniekiem, izņemot tos, kas ar kabalas palīdzību nonāk līdz izvēles brīvības līmenim.

No TV raidījuma „Grāmatu Grāmatas noslēpumi”, 10.08.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: