Marksa prognozes sāk piepildīties, 7. daļa

Jautājums: Ar ko šodienas krīze atšķiras no Babilonas torņa celtniecības, kad arī eksplodēja egoisms?

Atbilde: Sašķeltība Senajā Babilonā notika, pateicoties egoisma krīzei, kas sabiedrību sašķēla daudzās daļās un klanos. Ābrams mudināja uz vienlīdzību gluži tāpat kā Marks un Bāls Sulams.

Taču tā vēl nebija galējā egoisma realizācija un tāpēc cilvēkiem bija izeja. Viņi, kā to apraksta Tora, izlēma vienkārši izklīst uz visām četrām pusēm.

Šodienas krīze ir absolūti cita līmeņa, lai gan tās princips ir absolūti tāds pats. Un visiem ir saprotams, ka risinājuma šai krīzei nav: mums vairs nav kur izklīst un vairs nav iespējams atgriezties pie vecās rūpniecības. Nav iespējams nomainīt veco iekārtu uz egoistiski jaunu, kā tas bija mainoties vergturībai uz feodālismu un tad uz kapitālismu.

Vairs nav ko mainīt, mēs visas iespējas esam izsmēluši. Mūsu egoisms, sava darba rezultātā, cilvēci ir iztukšojis, to novedis līdz izmisumam, apmuļķojis un sadalījis „veiksmīgajā elitē” un „masās”. Taču patiesībā arī elitei nekā nav. Ja finanšu burbulis sprāgs, tad visi paliks bez nekā.

Elitei ir jāsaprot, ja lieta nonāks līdz sprādzienam, tad mēs atradīsimies absolūtā tuksnesī. Visa dzīve apstāsies, neviens nespēs noslēgt ar citiem ne ekonomiskas saiknes, ne darījumus. Bankas un investīciju kompānijas, kuras šo spēli griež, novedīs pasauli līdz sarkanai līnijai.

Kāpēc šis finanšu burbulis līdz šim vēl nav sprādzis? Kāpēc Ķīna un Krievija uzpērk Amerikas valsts obligācijas? Kāpēc visi piekrīt Amerikas parādam? Tāpēc, ka, ja dolāra sistēma sagrūs, tad sastings visa pasaules tirdzniecība un ražošana. Mums rīt vairs nebūs ko ēst. Nevienā veikalā nebūs ko pirkt – viss apstāsies: neviens citiem neko nevedīs, nesaņems, nepiegādās.

Mēs esam nonākuši sarežģītā situācijā. Un tāpēc nav nejaušība, ka cilvēki, gadījumā, ja sāksies karš, sev būvē pārtikas noliktavas, bunkurus, kur varēs nogaidīt vairākus gadus. Tāpēc, ka sliktākajā gadījumā mēs paliksim bez nekā.

Un mēs vairs nevarēsim atgriezties pie „zelta standarta” (valūtas piesaistes pie zelta), ja būs šāda izplatīta saikņu sistēma, kura izaugusi pēc šī standarta atcelšanas.

Apstājas pat negatīvā attīstība, jo mūsu egoismam vairs nav kur attīstīties. Viss stājas. Tāpēc, ka, lai ļautu egoismam attīstīties, nepieciešams tam pieliet degvielu, kura pilnībā izdegusi. Egoisms spēs attīstīties tikai tad, ja paralēli tā izaugsmei attīstīsim arī pozitīvo spēku.

Turpinājums sekos…

No sarunas par tēmu „Par aktuālu stāvokli pasaulē”, 02.12.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed