Marksa prognozes sāk piepildīties, 4. daļa

Spriežot pēc pasaules stāvokļa iespējams veikt secinājumu, ka pēc visām pazīmēm iepriekšējais laikmets ir beidzies. Kā jau to paredzēja Bāls Sulams, ka sākot no 1995. gada kabalas zinātne sāks atklāties visā pasaulē un tādā veidā cilvēce sapratīs kādā procesā tā atrodas.

Cilvēcē caur visām sabiedriskajām formācijām: vergturību, feodālismu, kapitālismu, sociālismu arvien vairāk nepārtraukti attīstās ļaunā egoisma spēks. Egoisms kalpoja kā attīstības dzinējspēks un virzīja mūs uz priekšu.

Taču šodien egoisms savu darbu ir beidzis, jo ir sasniedzis savu maksimālo realizāciju. Veiksmīgie ir pacēlušies uz augšu kā krējums, bet visi pārējie ir palikuši lejā kā vājpiens.

Kapitālisms ir pārstājis darboties ne tikai tiem, kuri nonākuši lejā, bet arī elitei. ASV valsts parāds ir sasniedzis neticamus apmērus, sabiedrība ir ļoti sašķelta. Šādi nevar turpināt. Liels cilvēku daudzums ir nonākuši briesmīgā stāvoklī. Taču problēma ir tajā, ka bagāto egoisms neļaus pareizi dalīties ar nabadzīgajiem.

Korporācijām, pateicoties apmānam vēl izdodas gūt peļņu. Aiz šīs redzamās bagātības nekas nestāv, nekāda reāla zelta seguma. Tas viss ir finanšu burbulis, kurš pārsprāgs gluži tāpat kā 2008. gadā. Sprādziens būs graujošāks, nekā karš.

Vienīgā izeja ir pāriet uz jaunā laikmeta ražošanu. Pasaulē ir absolūta pārpilnība, zemeslode spēj pabarot visus. Ar mūsdienu tehnoloģijām, tas gandrīz neko nemaksā. Problēma ir tajā, kādā viedā pasaulei piesaistīt trūkstošo pozitīvo spēku.

Egoisms, mūs novedot līdz savai iespējamai realizācijas virsotnei, savu darbu ir beidzis. Kāda tūkstošā daļa atrodas augšā, bet visi pārējie lejā. Elite vairākus gadus vēl spēj turpināt eksistēt, taču tikai, pateicoties visa veida trikiem, bet tas būs ļoti bīstami, jo tad lejā uzkrāsies vēl vairāk bezdarbnieku, bez jebkādām cerībām pacelties pa sabiedriskajiem pakāpieniem.

Ja egoisms sevi ir izsmēlis, tad mums nekas neatliek, kā turpināt citā stilā. Ja mēs savā starpā sāksim nostiprināt apvienošanos, tad tā iekšienē mēs spēsim ģenerēt pozitīvo spēku, kurš kompensēs negatīvo. Mēs nelikvidējam egoismu, taču tas sāk strādāt daudz augstākā līmenī.

Egoistiskai vēlmei vairs nav kur attīstīties un tas ir krīzes iemesls. Mēs mūsu pasaulē esam pilnībā izsmēluši egoisma pasaulīgās iespējas. Un kādā veidā mums ar to strādāt tālāk? Tikai piesaistot pozitīvo spēku, mēs varēsim ļaut turpināt egoismam augt. Sacensības turpinās, taču pēc citas metodes.

Vairāk vienam ar otru savienojoties, vairāk aug mūsu vēlme gūt baudu. Tā kļūst integrāla, proti, darbojas pavisam citā savienošanās līmenī, daudzkārt palielinoties. Tā ir turpmākās attīstības metodika, pateicoties vēlmei gūt baudu, kas garīgā veidā aug līdz bezgalībai. Salīdzinājumā ar tā iespējām mūsu šodienas egoisms ir niecīgs kukainis.

Šodien mēs egoismu izmantojam ierobežoti, primitīvi un muļķīgi: šeit kādam kaut ko nedaudz nozagt, tur nedaudz nozagt. Taču egoisms eksplodē un virza mūs uz turpmāku attīstību, tomēr tam ir nepieciešams dot spēkus, enerģiju, iekšējo strāvu – pozitīvo atdeves spēku.

Un tad tas izplatīsies pa visu pasauli, visa pasaule kļūs tava, jo tu to sajutīsi kā sevi pašu. Tāpēc kabalas zinātne nes tādu nosaukumu: „saņemšanas” zinātne, māksla izmantot visu radījumu, visu radīto vēlmi gūt baudu.

Turpinājums sekos…

No sarunas par tēmu „Par aktuālu stāvokli pasaulē”, 02.12.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed