Marksa prognozes sāk piepildīties, 2. daļa

Cilvēce ir nonākusi krīzē, kuru tai nāksies atrisināt, sliktākajā gadījumā ar kara palīdzību. Elite šajā karā vēl cer izglābties, taču parastiem cilvēkiem nav uz ko cerēt.

Turklāt neviens nedomā par godīgu sadalījumu. Visas domas ir tikai par to, kā jaunajā ērā pielāgot cilvēcisko sabiedrību valstij, starptautiskās ražošanas un ekonomikas sistēmai, kad ir masveida bezdarbs.

Nepieciešams kaut kādā veidā šo bezdarbnieku pūli savaldīt. Citādāk sāksies nekārtības, kā Holivudas fantastikas filmā, kur nākotne tiek parādīta tik drūma, ka nav iespējams dzīvot, jo cilvēki kļūst sliktāki par zvēriem.

Katra valsts, protams, par to domā, vai vismaz tai ir par to jādomā. Tagad ir visīstākais laiks veikt jaunus aprēķinus. Taču iepriekšējā elite kopā ar savu vadības aparātu, direktoriem un valdību nav spējīgi saprast, kas notiek. Mēs redzam cik lielu pretestību izsauc piedāvātās izmaiņas Amerikā un Eiropā.

Kabala skaidro, kas un kāpēc ar pasauli notiek un kāda nākotne atbilstoši cilvēka dabai mūs sagaida. Egoisms sevi ir izsmēlis, pilnībā izdedzis. Mēs noslēdzam kapitālisma periodu – pēdējo veidojumu, kas pamatojās uz egoisma izmantošanu. Tāpēc kapitālisma laikā egoisms sasniedza savu maksimālo realizāciju.

Taču vienlaicīgi ar to egoisms demonstrē visu savu tukšumu, nespēju sniegt nekādu piepildījumu, izņemot apmānu. Kādam ir miljardi banku kontos, kuri, ja ne šodien, tad rīt pārsprāgs un viss.

Jautājums: Kas slikts pasaules karā? Tas atnesīs tikai labumu.

Atbilde: Es tā nedomāju, tāpēc ka karš nav labošanās ceļš. Un saprotams, ka neviens nevēlas karu, taču dēļ bezizejas tam piekrīt. Tas nebūs parasts karš, par kuru armijnieki saņems medaļas un papildu zvaigznes uz uzplečiem. Ar šo karu cilvēce sevi atsviedīs vairākus tūkstošus gadu atpakaļ.

Turklāt egoisms paliks līdzšinējā līmenī. Un ja šodien uz zemes ir astoņi miljardi cilvēku, bet izdzīvos desmit reizes mazāk, tad katrā būs desmit reizes lielāks egoisms, lai turpinātu pasaules labošanu. Es nedomāju, ka ar šādu egoismu iespējams virzīties uz priekšu, uz obligāto radīšanas mērķi labvēlīgā veidā. Tas nozīmē, ka mums nāksies desmit reizes vairāk ciest, lai izdarītu izvēli.

Pieļausim, cilvēks dzīvē dara muļķības. Tad viņam tiek uzsūtīta tik smaga slimība, ka viņš nekavējoties apklust un nomierinās. Ciešanas viņu iztaisno. Iespējams arī šādā veidā sasniegt labošanos, taču tas ir ļoti grūts ceļš.

Tāpēc, es domāju, ka cilvēks, kurš paziņo, ka karš, – tas ir labi, vienkārši nesaprot par ko runā. Acīmredzot viņš nekad nav bijis karā, pat visvienkāršākajā, nevis kodolkarā. Viņš nekad nav nonācis zem ugunīm, kad cilvēciskā dzīvība neko nav vērta.

Turpinājums sekos…

No sarunas par tēmu „Par aktuālu stāvokli pasaulē”, 02.12.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed