Marksa prognozes sāk piepildīties, 1. daļa

Pasaule nesaprot, kas tajā šodien notiek, kādas plūsmas un kurp tās virzās. Un cilvēki, kuri ir pie varas nesaprot, ko dara. Tāpēc kabalas zinātne tuvojas cilvēkiem, lai izskaidrotu, kāds ir mūsu dzīves mērķis un tās programma.

Un patiesībā vēl pirms simtu piecdesmit gadiem par to rakstīja Karls Markss. Bāls Sulams savā rakstā „Marksisma kritika” Marksam gandrīz pilnībā visam piekrīt.

Kaut arī Markss uz notiekošajiem procesiem raudzījās tikai no cilvēciskās sabiedrības puses, bet Bāls Sulams kā kabalists redz notikumus no daudz augstāka līmeņa, tomēr Marksa līmenis iekļaujas augstākajā līmenī un pašā marksisma teorijā gandrīz nav kļūdu.

Jautājums: Kādā veidā ir iespējams apstrīdēt galveno argumentu pret Marksa teoriju, kas pamatojas uz apgalvojuma, ka tās praktiska ieviešana beidzās nožēlojami?

Atbilde: Tas tāpēc, ka šīs teorijas ieviešana bija nepareiza. Nevar izdarīt secinājumus pamatojoties uz Krievijas un citu sociālistisko valstu pieredzes. Nevienā vietā Marksa teorija netika ieviesta, bet tika izmantots tikai viņa vārds. No marksisma tas bija ļoti tālu.

Bāls Sulams raksta: „Man ir jāatzīstas, ka sociālistiskā ideja iekļauj vienlīdzīgu un taisnīgu sadali, tas man šķiet taisnīgāk. Tāpēc, ka mūsu Zemeslode ir pietiekoši bagāta, lai mūs visus pabarotu.

Kam mums šis traģiskais karš par izdzīvošanu, kas sarežģī mūsu dzīvi no paaudzes paaudzē? Sadalīsim savā starpā darbu un tā augļus vienlīdzīgā mērā un beigas visām bēdām!”

Šeit ir jābūt izpildītiem vairākiem nosacījumiem reizē un acīmredzot tad būs iespējams pāriet uz jaunu sadales principu. Un mēs redzam, ka pasaule pamazām virzās šajā virzienā. Elite paceļas uz augšu un visbeidzot atdalās no tautas. Vidusslānis attālinās no elites, krīt lejā un dēļ pieaugošā bezdarba kļūst arvien nabadzīgāks.

Cēlonis ir gan jauno robotizēto tehnoloģiju attīstība, gan ražotņu pārcelšana uz valstīm ar lētu darbaspēku. Turklāt vēlme gūt baudu cilvēkā attīstās un sāk pieprasīt citus piepildījumu veidus, augstākus par materiālo līmeni: ēdiens, sekss, ģimene, nauda, cieņa, zināšanas.

Tāpēc cilvēce ieslīgst depresijā, dzīves jēgas meklējumos. Cilvēciskā sabiedrība sāk izirt, tā brūk visos līmeņos, sākot no ģimenes līdz pat valdībai, tautai un visai pasaulei.

Process virzās uz priekšu un vai mums ir laiks vilcināties, gaidīt vēl simtu piecdesmit gadus kā Marksa laikos, vai simts gadus kā Bāla Sulama laikos? Mums nav laika gaidīt, tāpēc ka daudzās iepriekš attīstītās valstīs Amerikā, Eiropā, jau ir nobriedušas problēmas!

Tā dēvētā „strādājošo klase” paliek bez darba un bez kādas cerības uz nākotni, dzīvojot tikai no niecīgiem atbirumiem ar kuriem elite, cenšoties nomierināt, viņus piebaro. Tāpēc, ka mūsdienās tas neko nemaksā un ir iespējams nodrošināt ar apģērbu un pārtiku miljardiem cilvēku gandrīz nepieliekot pūļu.

Taču neviens nezina, ko darīt ar šiem iedzīvotājiem, kuri iepriekš pārstāvēja vidējo klasi, taču tagad ir nokrituši līdz pašai apakšai. Tie ir miljoni un miljardi cilvēku. Pēc prognozēm tuvākajos gados darbu zaudēs 80% visu strādājošo.

Tajā pat laikā tiks slēgtas kafejnīcas un mazais bizness, tāpēc ka nebūs kam tos izmantot. Cilvēki rūpēsies tikai par visnepieciešamāko. Un tāpēc bizness sāks bremzēties un viens pēc otra bankrotēt.

Pamatojoties uz statistiku šāda tendence ir novērojama jau šodien. Un tāpēc cilvēcei ir nepieciešams paskaidrot, kādā stāvoklī mēs esam nonākuši. Tāpēc, ka tas vairs nenotiek „vienā atsevišķā valstī” kā iepriekš, bet viens un tas pats process notiek visā pasaulē.

Brūk ģimene un visa dzīve, katrā valstī briest nacionāla mēroga problēmas, islāma bēgļu problēma. Rodas tāds problēmu kamols, ka situācija kļūst neparedzama un draudoša.

Turpinājums sekos…

No sarunas par tēmu „Par aktuālu stāvokli pasaulē”, 02.12.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: