Neatgriezties pagātnē

Un viss, ko tik vien tu tur esi salaupījis, tas tev ir jāsakrauj tās laukuma vidū, un tev šī pilsēta un arī viss, kas tur ir salaupīts, pilnīgi ar uguni jāsadedzina Tam Kungam, savam Dievam, un tai ir jākļūst par mūžīgu gruvešu kaudzi; neviens lai to vairs nekad neuzceļ. [Tora, Devarim, Ree, 13:17]

Cilvēks nekad nevarēs tos nolūkus, kuri viņā ir kļuvuši egoistiski ņemt un atkal izmantot. Viņam ir jādara viss, lai pie šiem nolūkiem neatgrieztos.

Jautājums: Ko nozīmē: „sakrauj tās laukuma vidū, un tev šī pilsēta un arī viss, kas tur ir salaupīts, pilnīgi ar uguni jāsadedzina”?

Atbilde: Lieta tā, ka grupā, kura nodarbojas ar garīgo darbu, arvien vairāk parādās egoisma un altruisma pastiprināšanās analīze un cilvēki redz, ka visi iepriekšējie nodomi, kuri viņiem iepriekš šķita labi, pareizi, virzīti uz savstarpēju apvienošanos, patiesībā ir egoistiski.

Par laukumu vai pilsētu tiek dēvēta mūsu kopīgā vēlme.

Taču teiktais: „… un tai ir jākļūst par mūžīgu gruvešu kaudzi; neviens lai to vairs nekad neuzceļ” nozīmē nekad neatgriezties iepriekšējā stāvoklī. Šādi mēs virzāmies uz priekšu, uz pilnīgu labošanos.

No TV raidījuma „Grāmatu Grāmatas noslēpumi”, 20.07.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: