Fantāzijas un realitāte, 4.daļa

Jautājums: Ja mēs piedzimstam ar egoistiskām brillēm, kuras mums rāda iluzoru pasauli, tad kādā veidā mēs varam atšķirt ilūziju no realitātes? Kā es zināšu, ka patiešām esmu pārgājis īstenības pasaulē?

Atbilde: Pašlaik mums tādas iespējas nav. Tādēļ ir nepieciešams attīstīt jaunus maņu orgānus. Tad mēs spēsim izpētīt ar augstākā spēka palīdzību, kurš mums parādīs atšķirību starp realitāti, kas atrodas mūsu egoismā un realitāti ārpus mums.

Tā realitāte, kas eksistē mūsu egoismā katru dienu un katru mirkli mainās. Taču, ja mēs paceļamies virs savām egoistiskajām sajūtām, tad atklājam ārējo, īsto realitāti. Šī ārējā realitāte nemainās un tāpēc mēs uz to varam paļauties, jo tā patiešām ir mūžīga.

Pašlaik es visu sajūtu caur savu egoismu, caur „brillēm”, kas manī ir iemiesotas kopš dzimšanas. Un tāpēc viss, ko es redzu ir iluzora pasaule. Egoisms ir vēlme gūt baudu no pasaules un tāpēc es caur savām brillēm redzu atbilstošu ainu, tikai no šī skatupunkta. Man šī ir realitāte, taču citam tā ir fantāzija.

Mēs nespējam neko citu iztēloties, tāpēc ka dzīvojam šajā programmā, bildes iekšienē, kuru egoisms iztēlojas. Taču tiklīdz cilvēks saņem iespēju no šīs iedomātās bildes iziet, viņš starp šīm divām pasaulēm sajūt atšķirību: to pasauli, kuru redz caur savām iedzimtajām „brillēm” un to, kuru uztver, nevis caur brillēm, bet pa tiešo sajūtot augstāko spēku.

Tas ir spēks, kurš cilvēkam zīmē iluzoro ainu, taču tajā pat laikā sniedz iespēju šo spēku izzināt. Ar mūsu iekšējām brillēm neizkropļota augstākā spēka atklāšana tiek dēvēta par Radītāja atklāsmi. Un metodiku ar kuras palīdzību šādu atklāsmi var sasniegt dēvē par kabalas zinātni. Tāpēc tā tiek uzskatīta par slepenu gudrību, kas mums atklāj slēpto realitāti.

Turpinājums sekos…

No 787. sarunas par jauno dzīvi, 01.11.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: