Piekļuve pasaules programmai, 3.daļa

Jautājums: Kas jādara, lai Tora no manis izveidotu mūžīgu cilvēku – pārlasīt to vēlreiz un vēlreiz?

Atbilde: Nepietiek vienkārši lasīt. Pat ja iemācītos Toru no galvas, tas nepalīdzētu. Cilvēku pilnveido tikai tas īpašais spēks, kuru dēvē par „Toru”, no vārda „instrukcija” (oraa) un „gaisma” (or).

Tora mūsos attīsta jaunu uztveri, kas ļauj redzēt, nevis materiālu, bet gan ap to un tajā darbojošos spēkus – jaunu prātu un jūtas, jomā, kas nav saistīta ar mūsu egoismu, ar materiālo būtību, ar ķermeni. Tora cilvēkā veido jaunu uztveres orgānu, ko dēvē par „dvēseli”.

Un tas ir iespējams mācoties tikai pie pareiza skolotāja, kurš savus studentus māca, kā, pateicoties pareizai savstarpējai saiknei izsaukt uz sevi Toras iedarbību.

Jautājums: Sanāk, ka nepietiek vienkārši lasīt, bet nepieciešams arī pareizi izzināt Toru?

Atbilde: Tora ir gaisma, spēks, kurš atrodas mums visapkārt. Taču, lai šis spēks sāktu mūs ietekmēt, mums nepieciešams iegūt īpašu formu. Gluži tāpat, kā vēloties nosauļoties no saules mēs sevi novietojam zem tās stariem, tieši tāpat nepieciešams sevi novietot zem Toras gaismas iedarbības.

Taču, lai to sasniegtu nepieciešams atrasties biedru sabiedrībā, kuri ir savstarpēji viens ar otru īpašā veidā saistīti un viens otram palīdz. Tādējādi no mīlestības pret radījumiem mēs nonākam līdz visaptverošai mīlestībai.

Praktiski sevī attīstot mīlestību pret tuvāko, mēs izejam no savām egoistiskajām robežām, no visas sirds un dvēseles vēloties savienoties ar citiem. Saprotams, ka runa nav par fiziskām darbībām, bet par ietekmi vienam uz otru. Mīlēt nozīmē zināt otra vēlmes un tās piepildīt atbilstoši savām spējām.

Jo vairāk mana atdeve ir atdalīta no manis paša un ir tuva biedra vēlmēm, jo spēcīgāk mani ietekmē kopīgais spēks, ko dēvē par „Toru” un mani maina, līdz es patiešām spēju dot un darboties par labu citiem. Tad, kad esmu pielicis pūles, lai apvienotos ar biedru, es saņemu labvēlīgu Toras iedarbību un nododu to viņam.

Jautājums: Kad cilvēks vienkārši lasa Toru, kā mēs to esam pieraduši redzēt, vai tās spēks uz viņu darbojas?

Atbilde: Gaisma darbojas tikai uz kabalistiem, kuri meklē tās iedarbību. Tas nozīmē, ka cilvēks katru mirkli cenšas izmantot visus līdzekļus, lai mainītos un sasniegtu mīlestību pret tuvāko un no tās pārietu uz mīlestību pret visu pasauli, lai līdzinātos Torai, gaismai, augstākajam spēkam un paceltos tā līmenī.

Kabalists mācās tādēļ, lai sevi izlabotu un paceltos mūžības un pilnības līmenī. Tieši tāds ir Toras uzdevums – pacelt cilvēku nākamās pasaules augstumā.

„Apgūt Toru dienu un nakti”, nozīmē jebkādos stāvokļos: gaišos un tumšos, tiekties sasniegt mīlestību pret tuvāko, no kuras nonāk pie mīlestības pret Radītāju. Cita ceļa nav. Strādājot ar grāmatu, cilvēks sev nepārtraukti pievelk Toras gaismu, kura atgriež pie avota.

Cilvēks ar savu mācīšanos cenšas izsaukt gaismas iedarbību, kura viņu izmaina un satuvina ar visiem cilvēkiem, novedot pie Toras atklāšanas. Tāpēc ir nepieciešams mācīties kabalas grupā un tiekties uz apvienošanos. Tikai tādā gadījumā uz mums iedarbosies Toras gaisma un mums sniegs jaunu vienotības un mīlestības dabu. Ar šī spēka palīdzību mēs sākam atklāt Toru.

No 780. sarunas par jauno dzīvi, 20.10.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: