Kā pilnveidojas dvēsele

Jautājums: Kas atšķirīgs dvēseles attīstībai un iztēlei? Kā pārbaudīt, kas esmu uz pareizā ceļa?

Atbilde: Dvēseles attīstība notiek ļoti precīzos, šauros ietvaros, kad cilvēks ir iekļauts grupā un kopā ar biedriem sāk attīstīt atdeves īpašību, līdz pat mīlestības īpašībai. Ar to nodarbojoties viņš pilnveido dvēseli. Dvēsele nevar būt vienam cilvēkam, tikai cilvēku kopumam.

Vislabāk, ja pulcējas desmit cilvēki un, pareizi izmantojot savu egoismu, virs tā sāk savstarpēji veidot saikņu īpašības. Uzsveru: virs egoisma, proti, pretēji egoismam, to izmantojot pretējā virzienā.

Tad starp viņiem noris ļoti interesanta parādība: atbilstoši savām pūlēm, nevis vienkārši apspiest, bet pareizi izmantot egoismu, lai virs tā radītu mīlestības, saiknes īpašību, viņi sāk sajust, ka trūkst spēka, ar kura palīdzību viņi spētu pacelties virs egoisma un to pareizi izmantot.

Šo spēku viņi saņem no kontinuma dzīlēm. Savstarpēji apvienojoties, viņi negaidīti atklāj, ka viņu saikņu centrā kā virpulī starp viņiem sāk atvērties kaut kāda piltuve tikai, nevis iesūcoša, bet gan emanējoša. Un no turienes paceļas augstākā gaisma – atdeves, savstarpējās saiknes, mīlestības, labestības, piedalīšanās spēks. Šis spēks viņus aptver un apvieno.

Kad šis spēks pabeigs pareizu viņu savstarpējo savienošanos un viņus piepildīs, tad kopīgais stāvoklis, kuru viņi sasniegs, tiks dēvēta par „dvēseli”.

No nodarbības krievu valodā, 09.06.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: