Vīrieša un sievietes daba. Vīrieša loma ģimenē

Jautājums: Kādam ir jābūt vīrietim ģimenē, raugoties no kabalas viedokļa? Kādi ir viņa pamatpienākumi? Kāda ir viņa loma sabiedrībā? Kas kabalā ir vīrietis?

Atbilde: Dabā ir divi dzimumi, divas galējības, divi poli: vīrišķais un sievišķais.

Vidējā dzimuma nav.

Ir divi spēki: Radītāja spēks – dodošs, ietekmējošs, emanējošs un radības spēks – vēlme, nepietiekamība, tukšums, kurš vēlas būt piepildīts, visu sev pievelk, visu iesūc sevī.

Šie divi poli: pozitīvais (vīrišķais) – no sevis izdalošs, dodošs un negatīvais (sievišķais) pols – pievilinošs, ar vēlmi piepildīties.

Radījums sākotnēji ir sievišķais dzimums, tāpēc ka mums visiem ir tikai viena vienīga vēlme – vēlme piepildīties, tas ir, iesūkt sevī, piesaistīt sev visu to, ko jau sākotnēji vēlamies. Tāpēc attiecībā pret Radītāju mēs visi esam sievišķais dzimums.

Taču kādā veidā mēs sadalāmies?

Tie, kuri no mums pārvar savu egoismu un panāk otram pretī, spēj pacelties virs sava egoisma un neskatoties uz vēlmi iesūkt sevī, strādā uz atdevi, uz mīlestību pret tuvāko, uz to, lai rūpētos par citiem, piepildītu citus – tiek dēvēti par vīriešiem.

Taču tie, kuri nespēj egoismu pārvarēt un kā iepriekš vēlas piepildīt tikai sevi un domā tikai par to, katru minūti, katru sekundi, katru mirkli rūpējas tikai par to, lai viņiem būtu labi – viņi kabalā tiek dēvēti par sievietēm.

Kabalā mēs dzimumu iedalām tikai pēc garīgajām pazīmēm: ja tu esi dodošs, tad tu esi vīrietis, ja saņemošs, tad sieviete. Turklāt tu mirkli vari būt vienā stāvoklī, mirkli otrā stāvoklī. Tas nav atkarīgs no tava fiziskā dzimuma.

Ja tu tiecies uz garīgo izaugsmi, tad garīgajā nozīmē tiecies būt vīrietis – kļūt dodošs.

Vēsturē ir bijis daudz sieviešu, kuras bija kabalistes un garīgajā nozīmē viņas dēvēja par vīriešiem, jo būdamas savā miesā atradās augstāk par citiem vīriešiem.

Tāpēc nepieciešams skatīties nevis uz fizisko, ķermenisko vīrieša un sievietes dzimumu, bet uz to, kas viņš ir kā cilvēks – dodošs vai saņemošs.

Šobrīd, es teiktu, ka mums tomēr ir vairāk sieviešu, kuras tiecas uz atdeves īpašību, nekā vīrieši.

Jautājums: Raugoties no kabalas viedokļa, kādam ir jābūt vīrietim ģimenē?

Atbilde: Ģimenē vīrietim ir jārāda piemērs, kā viņš paceļas virs sava egoisma. Taču vēlams, lai šis piemērs nebūtu pasaulīgs (lai gan tas kā piemērs arī ir nepieciešams, īpaši bērniem), bet gan garīgs, lai vīrietis parādītu piemēru tieksmē uz garīgo izaugsmi un bērni šai ziņā ņemtu no viņa piemēru. Tāpēc, ka bez tā mūsu pasaule nosmaks.

No nodarbības krievu valodā, 26.06.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: