Nesarūgtināt Radītāju un radījumu

Jautājums: Torā sacīts, ka Radītājs prasa no Viņa bīties. Ko nozīmē bīties no tā, ko es nejūtu? Tāpēc, ka izņemot spēli šeit nekā cita nav.

Atbilde: Runa nav par dzīvnieciskām bailēm. Es neesmu spējīgs sevi iebiedēt un tā ir nepareiza attieksme pret Radītāju, pret Augstāko spēku, jo Viņš ir absolūts, ideāls, visus piepilda un ir bezgalīgi labs.

Šeit tiek domāts, ka man mākslīgi no sevis un saviem biedriem jāizveido savstarpējo attiecību sistēmu, kuru dēvēs par Augstāko pasauli vai Radītāju.

Rezultātā, šai sistēmai ir jāiziet patiesības pārbaude un jākļūst tādai, lai tā sakristu ar jau eksistējošu sistēmu, kuru radīja Radītājs virzot to no augšienes lejup, taču mēs šo sistēmu radām paceļoties no lejas augšup. Atbilstoši šo sistēmu sakritībai abas sistēmas savienojas un augstākā sistēma iekļaujas zemākajā un tiek sajusta kā viena vienota sistēma.

Augstāko sistēmu dēvē par „Augstāko gaismu”, kura tādējādi mūsos iekļaujas.

Taču zemākā sistēma ir mūsu pareizu savstarpējo attiecību sistēma, kurai ir jāatbilst augstākajai gaismai. Tas ir, mums ir jārada tādas savstarpējās attiecības, kādas ir gaismā, un neskatoties uz to, ka mūsu sistēma sastāv no viszemākām, maziskām vēlmēm, mums tā ir jāizveido līdzīga Radītāja gaismai. Tad viņš piepildīs zemāko sistēmu un abas pasaules savienosies.

Replika: Sanāk, ka tu ej tumsā, no lejas augšup…

Atbilde: Taču tādēļ mums ir „bauslības galdiņš” – norādes, instrukcijas.

Un galvenais, tev ir tavs egoisms, kurš nepārtraukti apstādina, jauc tev galvu. Pateicoties egoismam, tu nepārtraukti vērsies pie Radītāja un saņem no Viņa kaut kādu palīdzību.

Tāpēc, ka no vienas puses (no kreisās), egoisms tevi atstumj no mērķa, no otras puses, tev ir nepieciešama palīdzība no labās puses. Un tādējādi, pateicoties šiem diviem spēkiem, kad viens it kā ir „pret”, bet otrs „par” (lai gan tie abi ir „par”), tu virzies uz priekšu. Nepieciešams tikai iemācīties šos spēkus pareizi izmantot.

Jautājums: Sanāk, ka pat minimāla grāda novirze no pareizā leņķa, mūs aizved uz citu pusi no tikšanās ar Radītāju?

Atbilde: Nē, lieta tā, ka pēc pirmā līmeņa sasniegšanas, kur mēs viens ar otru saplūstam, minimālā grāda novirze nepārtraukti tiek koriģēta un labošanās notiek ar daudz lielāku precizitāti.

Jautājums: Kas ir bailes kustībā no lejas augšup?

Atbilde: Tās ir bailes neuzminēt Radītāja vēlmi un izdarīt kaut ko, kas sarūgtinās gan cilvēkus, gan Radītāju. Tādā stāvoklī ir jābūt katram no mums.

Jautājums: Kādā veidā var sarūgtināt cilvēku?

Atbilde: Ar to, ka tādējādi viņi sāks justies nepilnvērtīgi un viņiem radīsies savstarpēja kauna sajūta, kas viņus burtiski „dedzina”. Tāpēc nepieciešams darīt tā, lai mūsu attiecības būtu līdzīgas Radītāja attieksmei pret mums.

No TV raidījuma „Grāmatu Grāmatas noslēpumi”, 16.05.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: