Kā tikt galā ar uzticības krīzi?

Jautājums: Kādas apvienošanās darbības spēs palīdzēt pārvarēt uzticības krīzi?

Atbilde: Šodien pasaulē uzticības krīze ir aptvērusi visus cilvēkus: nav uzticības ne ģimenē, ne starp vecākiem un bērniem, ne starp vienas un tās pašas valsts pilsoņiem, kur nu vēl starp valstīm un tautām. Mēs dzīvojam attālināti un atsvešināti viens no otra, tāpēc ka mūsu egoisms nepārtraukti aug.

Mūsu pasaule ir radīta tikai ar vienu egoistisko īpašību, taču otro – altruistisko īpašību, kura līdzsvaro egoismu, mums ir jāpievieno pašiem, pasaulē jāievieš atdeves un mīlestības īpašība, lai tā darbotos pret egoismu.

Taču mēs ar to nenodarbojamies un tāpēc notiek nepārtraukta cilvēku attālināšanās vienam no otra gan ģimenē, gan sabiedrībā – visur. Ko mēs pašlaik varam darīt? Tikai sākt sev piesaistīt labestības spēku, kurš eksistē dabā, taču tas ir slēpts.

Šis labestības spēks tiek dēvēts par Radītāju vai gaismu un mums tas noteikti jāpiesaista. No tā ir atkarīga mūsu un mūsu bērnu nākotne. Pamēģināsim to izdarīt. Par to, kā tas īstenojams vēsta kabalas zinātne.

Tādēļ mums pareizi jāadaptē šī zinātne attiecībā pret sevi, mūsdienām, jāpasniedz tā, lai tā kļūtu saprotama mums un pēc tam arī citiem, un tad viss izdosies – uzticības krīze izzudīs.

Taču tas notiks tikai tad, kad, pateicoties tieši krīzei, būsim spiesti sev piesaistīt augstāko gaismu, kura līdzsvaros mūsu ļauno sākotni un rezultātā mums radīsies saikne vienam ar otru. Turklāt mēs visi sajutīsim, ka atrodamies vienā vēlmē.

Tāpēc, ka Radītājs radīja vienu vēlmi, taču pēc tam egoisms šajā vēlmē mūs sadalīja, atvienoja, sašķēla neskaitāmās daļās. Un tagad, tur, kur starp mums valda egoisms, nepieciešams to pārklāt ar labestību, savstarpēju tuvošanos, savstarpēju atdevi un pat mīlestību. Tāds ir mūsu uzdevums.

Tad virs mūsu mazajām dvēselēm, kuras egoisms atdala, viss būs pārklāts ar labu savstarpēju saikni. Un šis „sendvičs” – iekšpusē milzīgs egoisms, bet pāri tam liels, spēcīgs altruisms, atdeve un mīlestība, – sniegs mums tādu milzīgu spēku izzināt Radītāju, ka mēs iekļūsim viņa dziļumā un atradīsimies izzināšanā, izplatīšanā, mūžībā, pilnībā.

Tas viss ir paredzēts mums un būs mūsu. Tikai mums uz to jātiecas.

Jautājums: Būtībā tas nav vienas stundas darbs, tāpēc ka egoisms nepārtraukti augs, taču mums nepārtraukti virs tā jāceļ mīlestības tilti?

Atbilde: Taču tas nav nekas briesmīgs. Daudzi kabalisti ir sasnieguši Galīgās Labošanās virsotnes un mēs atrodamies stāvoklī, kad pilnībā spējam to paveikt – šeit nav nekā nesasniedzama.

No nodarbības krievu valodā, 08.05.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: