Cilvēks – sabiedriska būtne

Jautājums: Vai iespējams iztikt bez jebkādām attiecībām ar citiem cilvēkiem? Kāpēc obligāti visā iesaistīties? No šīm attiecībām ir tikai uztraukumi!

Atbilde: Es jūs lieliski saproti, taču lieta tā, ka nav iespējams dzīvot bez savstarpējām attiecībām. Mums nepieciešams iepazīties, mēs esam atkarīgi no citiem cilvēkiem, mums patīk komunicēt, mums interesē mūsu viedoklis par citiem un citu viedoklis par mums.

Mēs nespējam apmierināties tikai ar masu informatīvajiem līdzekļiem un komunicēt tikai caur tiem, mūs interesē, kas notiek ar citiem cilvēkiem.

Mēs esam sabiedrisks dabas „ražojums”. Un tāpēc mums nav citas iespējas, kā tikai būt sabiedriskām būtnēm, tādus daba mūs ir radījusi un tāpēc nav jāmūk kaut kur uz tundru vai taigu, un tur jādzīvo kā vientuļniekiem.

Mums sevi ir jāizlabo. Taču mukšana no cilvēces neko nedos, tādējādi mēs sevi nolemjam iznīcībai – nožēlojamam, absolūti nekomfortablam stāvoklim.

Ir cilvēki, kuri iegādājas māju uz kādas salas, tur dzīvo un nevēlas neko zināt. Reizēm iet ciemos pie kaimiņa, maksimums komunicē ar vienu vai divām ģimenēm un šajās attiecībās viņi rod visu nepieciešamo. Protams viss ir atkarīgs no cilvēka rakstura.

Pat ja šajā paaudzē tādi cilvēki vēl ir, nākamajā paaudzē viņu vairs nebūs, jo neskatoties uz to, ka mums ir grūti komunicēt, no paaudzes paaudzē mēs kļūstam viens otram arvien tuvāki. Tāpēc mums ir jāatrod pareizs kontakts vienam ar otru. Par to, tad arī vēsta kabalas zinātne.

No nodarbības krievu valodā, 01.05.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: