Ceļš uz paradīzes dārzu

Jo Tas Kungs, tavs Dievs, tevi vada uz labu zemi – uz zemi ar ūdens strautiem, avotiem un ūdeņiem, kas nāk no ielejām un kalniem, uz zemi, kur ir kvieši un mieži, vīna stādi un vīģu koki un granātkoki, uz olīvkoku zemi, kurā tek eļļa un medus.

Kad nu tu ēdīsi un būsi paēdis, tad teic To Kungu, savu Dievu, par to labo zemi, ko Viņš tev ir devis. [Tora, Likumu grāmata, Ekev, 8:07 – 8:08, 8:10]

Replika: Torā tiek norādīts uz mērķi un skaidrots: tu nenožēlosi, ja līdz tam nonāksi.

Atbilde: Viss ir atkarīgs no tā, vai tu tur nonāksi. Ja tu tur nonāc, tad nokļūsti tādās izlabotās vēlmēs, kuras patiešām ir piepildītas ar Augstāko gaismu. Un katra no šīm vēlmēm tev sniedz vīnu, eļļas, sauli, medu. Īsāk sakot – paradīzes dārzu.

Tāpēc, ka tu ar savām agrākajām darbībām visu jau esi izlabojis. Ēģipte pārvēršas par tuksnesi, tāpēc ka tu atsakies no tām savām egoistiskajām Ēģiptes vēlmēm, kurās tev viss bija, tu tajās neko nevēlies saņemt savā labā. Tu piekrīti pieņemt tuksnesi, lai kaut nedaudz sevi uzturētu, tas arī ir MAN, kuru tu ēd tuksnesī un ūdens, kuru tu dzer.

Pēc tam tu sevi gatavo, lai nonāktu uz nākamā pakāpiena – atdeves un mīlestības īpašībā, ārpus sevis.

Proti, tās pašas milzīgās vēlmes, kuras atklājās tavā iekšējā garīgā stāvoklī tiek dēvētas par „Ēģipti”, tās pakāpeniski pāriet stāvoklī tuksnesis un tu pacelies augšup virs tām – tādām tām arī jābūt. Pēc tam tu no šiem stāvokļiem veido atdeves un mīlestības īpašību. Un tur, paceļoties augšup virs sevis, atdevē citu labā, tu gūsti baudu no tā, ka piepildi visus ar visiem šiem labumiem.

No TV raidījuma „Grāmatu Grāmatas noslēpumi”, 27.04.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: