Kurš veic izvēli?

Nesekojiet citiem dieviem, to tautu dieviem, kas ap jums, jo Tas Kungs, tavs Dievs, kas mīt tavā vidū, ir stiprs un dusmīgs Dievs, ka Tā Kunga, tava Dieva, dusmas neiedegas pret tevi un tevi neizdeldē no zemes virsus. [Tora, Likumu grāmata, Vaethanan, 6:14 – 6:15]

Jautājums: Ko nozīmē „nesekot citiem dieviem”?

Atbilde: Lieta tā, ja tu seko egoismam, tad tu seko Faraonam, kurš sevī iemieso visu, sakot: „Kas ir Radītājs, lai es Viņu klausītu”. Tā ir Radītāja pretējā puse, kuru Viņš pats mums demonstrē, lai mēs saprastu, ka atdeves un mīlestības īpašība ir augstāka par egoisma īpašību.

Tādā veidā viņi strādā – viens pret otru. Precīzāk sakot, strādā Radītājs, veidojot pretēju stāvokli, attiecībā pret kuru mēs arī atrodamies.

Un ko mēs izvēlamies? Viņš mums deva dabiskas tieksmes, lai mēs izvēlētos Faraonu un lai mums būtu izvēles brīvība.

Taču, kad šī izvēles brīvība tiek veikta? Ja es nepārtraukti tiecos pie faraona, vai man ir izvēles brīvība attiecībā uz Radītāju? Ko nozīmē „brīvība”? Ko nozīmē „izvēle”? Kas tas ir par stāvokli, kad es pats rodu risinājumu?

Pieņemsim, ja kaut kas man ir vērtīgāks par otru, tad es vienmēr izvēlos vērtīgāko. Taču, ja abi varianti ir vienādi – es nezinu, ko izvēlēties.

Kādā veidā tad es veicu izvēli?

Izvēle notiek tad, kad man vēl nav zināms, kas no abiem ir vērtīgāks un kas mazāk vērtīgs. Sanāk, ka izvēles kā tādas nav, ir darbs, lai pamatīgi izzinātu un izanalizētu, ko ir vērts izvēlēties, kas patiešām ir vērtīgāks.

Kad mēs cenšamies to darīt, mēs nonākam stāvoklī no kura nav izejas. Un tad mums rodas tikai viena iespēja – izmisīgi vērsties pie Radītāja. Lūk, tad izvēli veic Radītājs nevis mēs.

Tāpēc mūsu izvēle ir tikai tajā, lai pareizi, saskaņā ar kabalas nostādnēm, vērstos pie vienīgā eksistējošā un visu piepildošā Augstākā spēka, un lūgtu tam vismaz kādu nelielu atklāsmi, lai tas mums palīdzētu pareizi virzīties uz priekšu, vismaz par vienu soli.

No TV raidījuma „Grāmatu Grāmatas noslēpumi”, 06.04.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: