Darbs trīs līnijās

Kongress Maskavā, 3. nodarbība

Pareizi savstarpēji mijiedarbojoties grupā mēs nonākam pie darba trīs līnijās.

Kreisā līnija ir kritiskās izpausmes: kā es vērtēju Radītāju, sevi, mūsu mijiedarbību, mūsu milzīgās vēlmes, milzīgo sarūgtinājumu no tā, ka es līdz šim neesmu saņēmis nekādu atbildi.

Labā līnija vēsta par to, ka es jau iepriekš Viņu svētīju, slavēju. Es kopā ar biedriem strādāju pie tā, lai man nebūtu nekādu šaubu par Radītāja pozīciju, par Viņa iedarbību uz mums, par Viņa eksistenci, par Viņa gatavību atbildēt uz mūsu pareizi noformulētu jautājumu, tas ir, uz vēlmi ar pareizu nolūku.

Šaubas vienalga būs, taču es uzvedos tā, it kā man tās nebūtu. Mēs pateicamies Radītājam, ka Viņš mūs ir izvēlējies, atvedis uz grupu, pateicamies par visu, kas mums ir.

Atrodoties pareizi divos esošos stāvokļos – vienam pret otru: kritiskā (kreisais) un pateicībā (labais), mēs varam sākt domāt par to, kā sasniegt tādu pretestību, kurā noteikti izpaustos vidējais stāvoklis un Radītājs uz to sāktu reaģēt.

Nedrīkst aizmirst, pat ja mēs šajos stāvokļos atradīsimies mūžīgi, nekas nemainīsies, ja vien nesāksim nepārtraukti tos paplašināt un padziļināt. Mums šos stāvokļus nepieciešams konkretizēt un dramatizēt līdz pat tādam stāvoklim, ka tie mūsos izsauks kliedzienus, asaras – nav svarīgi ko.

Mēs zinām, ka tādi stāvokļi ir raksturīgi iesācējiem, jo viņiem vēl ir asaras. Taču pārējie vairs neraud un nevis tāpēc, ka nav asaru, bet tāpēc, ka saprot – asaras nelīdzēs. Viņiem veidojas pilnīgi citas jūtas, pilnīgi cita attieksme pret Radītāju: gan vajadzības, gan prasības.

Tāpēc par pareizu lūgšanu ir sacīts, ka tas, kurš izpelnījies saņemt atbildi no Radītāja, izpelnas, jo ir nonācis līdz raudu vārtiem.

No 3. nodarbības Maskavas kongresā, 02.05.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: