Varonis starp varoņiem

Jebkurš, kas nogalināja cilvēku, pēc liecinieku liecībām šāds slepkava tiek nogalināts. [Tora, „Skaitļi”, „Masaei”, 35:30]

Runa ir par katru, kurš ir nogalinājis cilvēku sevī.

Piemēram, es esmu kā dzīvnieks, taču garīgā darba procesā manī parādās cilvēks.

Tomēr man ir tādas negatīvās īpašības, kuras šo cilvēku manī nogalina un man nepārtraukti pašam sev ir jābūt taisnīgam tiesnesim, kurš skaidri nosaka: šis ir manī augošais cilvēks, bet šīs īpašības ir tam pretējas, kuras vēlas šo cilvēku iznīcināt, nogalināt jau pašā saknē. Tāpēc man šis cilvēks ir jāaizstāv.

Tādējādi cilvēkā nepārtraukti tiek izspēlēta iekšējā drāma, kurā ir ļoti interesanti piedalīties. Taču to var darīt tikai ar apkārtējās sabiedrības atbalstu.

Jautājums: Kā notvert savu iekšējo slepkavu?

Atbilde: Tikai tad, ja tu sev apkārt organizēsi sabiedrību, kura arī nodarbojas ar garīgo darbu un nepārtraukti uztur atbilstošu atmosfēru, kas pastāvīgi tevi ietekmē.

Un tev nebūs grūti, tu tajā dzīvosi, izvēlēsies, analizēsi un izspēlēsi sevī visus stāvokļus! Nepārtraukta pareizu un negatīvu īpašību atklāšana kļūs par milzīgu baudu, it kā tevī augtu Dzīvības Koks un visas negatīvās īpašības tajā kļūst pozitīvas, sniedz tam dzīvības sulu.

Sākumā „slepkavas” parādās kā ļaundari, kuri vēlas kaitēt, taču pareiza attieksme pret viņiem pārvērš tos par īpašībām, kuras Dzīvības Koku sargā un baro.

Tad cilvēks tiek dēvēts par „varoni starp varoņiem”, kurš visas negatīvās īpašības pārvērš pozitīvās, tāpēc ka patiesībā nekādu negatīvo īpašību nav, mums pašiem tās ir jāpārvērš par pozitīvām.

No TV raidījuma „Grāmatu Grāmatas noslēpumi”, 16.12.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: