Apzināties dzīves mērķi

Jautājums: Vai var apgalvot, ka materiālās un garīgās pasaules atšķirība ir tajā, vai mēs savu eksistenci apzināmies vai neapzināmies? Pat mūsu pasaules zinātnieki stāsta, ka mēs eksistējam neapzināti.

Atbilde: Patiešām, mēs eksistējam automātiski, absolūti neapzināti un vispār nesaprotam, kas mēs esam, ko darām un kādēļ. Visi mūsu orgāni, šūnas, viss kas atrodas mums visapkārt, tas viss mums tiek atainots no augšienes un tikai tad mēs sajūtam mirkli, kuru izdzīvojam.

Tāpēc mums nav nekādas iespējas kaut ko mainīt, nav nekādas izvēles brīvības, viss jau ir iepriekš noteikts un mūs vienkārši virza pa dažādiem stāvokļiem. Kāpēc? Tāpēc, lai kādā no mūsu attīstības posmiem mēs šādā eksistences veidā sajustu vilšanos, līdz pat savas niecības, bezjēdzības, tukšuma apziņai un sāktu tiekties atklāt dzīves jēgu.

Taču mūsu pasaules jēga ir tajā, lai sniegtu mums iespēju apzināti pacelties augšup virs tās uz nākamo garīgo dimensiju.

Jautājums: Ko nozīmē apzināti? Mūsu pasaulē manī nepārtraukti mostas vēlmes un es skraidu, lai sniegtu tām baudu. Un kā ir garīgajā pasaulē? Vai man šīs vēlmes ir jāizgudro pašam?

Atbilde: Kādā brīdī tev apniks skraidīt un sniegt baudu savām vēlmēm, tu pārstāsi sevi ar tām saistīt, tu atklāsi, ka tā ir kārtējā maldināšana un tu esi spiests nepārtraukti šīs vēlmes piepildīt. Lai gan šādā veidā tu saņem patīkamas sajūtas, tomēr vairs nevēlies, lai tās tevi uzpirktu, tu vēlies būt daudz neatkarīgāks, nevis uzpirkties uz savām patīkamajām sajūtām.

Tad tu sāc domāt: „Kā man virs visa tā pacelties? Kāpēc man nepārtraukti jāskrien pēc baudas un katru reizi jānoskatās kā es tieku uzpirkts? Vai manā dzīvē tā vēl nav pietiekoši?! Vai nevajadzētu aizdomāties, kurp tas viss ved? Viss paiet: sekunde pēc sekundes, bauda pēc baudas. Mazāk ciest un nedaudz sajust patīkamas sajūtas, vai tā ir visa mana eksistence?”.

Jautājums: Vai garīgajā pasaulē tam ir alternatīva?

Atbilde: Alternatīva ir tāda, ka tu sāc izzināt savas dzīves jēgu.

Šī izzināšana mūs piepilda ar neizskaidrojamu, neizsakāmu harmonijas, augstākās eksistences, patiesības, īstenības, mērķa izzināšanas sajūtu – to, kā nav materiālajā pasaulē.

Mūsu pasaulē, ja man ir slikti, tas nozīmē, ka ir nepieciešams, lai būtu nedaudz labāk, atkal slikti, atkal nepieciešams, lai būtu labāk. Un viss, – šāda ir visa eksistence!

Taču garīgajā pasaulē tu izzini visa notiekošā jēgu. Tu to visu izzini ārpus sevis un tas tev rada pilnības, harmonijas, līdzsvara, mūžības sajūtu.

No nodarbības krievu valodā, 21.02.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: