Cilvēks – domu un jūtu sistēma

Jautājums: Ja Radītājs nav persona, bet gan dabas likumu sistēma, tad es nesaprotu, kā, lai mīl sistēmu? Iepriekš es Viņam uzticējos un uzskatīju, ka vēršos pie Viņa. Taču tagad sanāk, ka vienkārši nepieciešams pareizi integrēties sistēmā un viss?

Atbilde: Ja jūs kādu mīlat, vai tad jūs nemīlat viņa uzskatu, domu, jūtu, jautājumu un atbilžu sistēmu? Jebkurā gadījumā, jūs mijiedarbojaties ar noteiktu sistēmu, kuru iemieso katrs cilvēks – mīlams vai ienīstams.

Cilvēki ir mašīnas, kurām ir prāts un jūtas, smadzenes un sirds un kuras noteiktā veidā savstarpēji mijiedarbojas. Es zinu, ka reizēm dusmojos uz savu datoru it kā tas būtu dzīva būtne: es mijiedarbojos ar viņa sistēmu un viņš iedarbojas uz manu sistēmu. Nav nekādu problēmu, lai par cilvēku runātu tieši tāpat kā par sistēmu.

No kabalas viedokļa mēs esam tikai vēlme – spēks, kurš pievelk sev patīkamas, kuras definē kā vajadzīgas, nepieciešamas īpašības, piepildījumu un, gluži pretēji, atstumj, izraida no sevis kaut ko nepatīkamu, nevajadzīgu, kaitīgu. Proti, tā ir spēku sistēma, kura strādā mūsos.

Sadaļā „Realitātes uztvere” mēs apgūstam, ka visi mūsu maņu orgāni uztver dažādus signālus, kurus mēs iekšēji sevī identificējam kā labus vai sliktus. Piemēram, mums degunā ir sīki matiņi, kuri uztver dažādas smaržas un caur ožas orgāniem es no šīm smaržām gūstu baudu.

Ko tas nozīmē? – Es saņemu noteiktas frekvences iedarbību, kas iedarbojas uz maniem ožas orgāniem, elektriskais signāls nonāk smadzenēs un tur pēc dažādiem parametriem tiek noteikta iedarbības pakāpe un kvalitāte: patīkama, nepatīkama utt.

Tāpēc mēs nepārtraukti runājam par sistēmu. Es saprotu, ka jūs vēlaties runāt par jūtām, taču būtu pareizāk, ja mēs visu izkārtosim attiecīgi viļņiem, spēkiem kā tas pieņemts kabalā.

Jautājums: Un ko kabala piedāvā? Pacelties virs šīs sistēmas?

Atbilde: Nē. To pārvaldīt. Mēs šajā sistēmā dzīvojam un nevaram no tās iziet. Nepieciešams iemācīties valdīt un pareizi to vadīt. Tad visa pasaule būs tava.

Replika: Kabalistam taču arī ir maņu orgāni, tāpat kā citiem cilvēkiem.

Atbilde: Ar šo maņu orgānu palīdzību viņš sāk virzīties uz augstāko mērķi. Kabalists saprot, kā izmantot visas savas jūtas, lai tās novestu līdz tādam iekšējam harmoniskam stāvoklim, kad var atklāties Radītājs. Turklāt, viņam ir jāvalda pār savām jūtām, lai spētu atklāt viņam virzītās vēlmes, Radītāja tukšumus un to piepildītu.

Jautājums: Vai mums trūkst receptoru, lai to sajustu?

Atbilde: Mums trūkst iekšējās attīstības, jo viss eksistē manī: visas pasaules, cilvēki, ieskaitot Radītāju, kuru sajūtam kā visaugstāko baudu.

No nodarbības krievu valodā, 31.01.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: