Evolūcija – egoisma attīstība

Jautājums: Kabalā tiek apgalvots, ka mūsu pasaule izveidojās pasaulēm nolaižoties no Bezgalības pasaules pa 125 pakāpieniem. Kad tas bija raugoties no laika kategorijas?

Atbilde: Par kategoriju laiks var runāt sākot tikai no mūsu Visuma rašanās brīža, taču pirms tam kategorijas laiks nebija. To apstiprina pēdējie mūsdienu kvantu fizikas atklājumi. Mūsu pasaule radās aptuveni pirms 14 miljardiem gadu. Taču pirms tam laika jēdziens nepastāvēja, garīgajā nav laika kategorijas.

Sākot no Lielā sprādziena, sākas mūsu egoisma attīstība. Elementārdaļiņas, pateicoties savam „egoismam”, vēlmei eksistēt sāka savienoties atomos, pietuvināt sev derīgo un atstumt nederīgo. Šis spēks piespieda atomus savienoties molekulās, kristālos, minerālos. Tādējādi sāka veidoties Visums.

Desmit miljardus gadu Visums attīstījās nedzīvajā līmenī, līdz tajā no gāzveida mākoņa sāka veidoties Zemeslode, kuras attīstība turpinājās nedzīvajā līmenī, līdz aptuveni pirms miljards gadiem uz Zemeslodes virsmas parādījās pirmās primitīvās dzīvības formas – augu valsts aizsākumi.

Pēc augu pasaules radās dzīvnieciskā pasaule un pēc tam cilvēks. Un šī evolūcija turpinājās, pateicoties iekšējam spēkam, kas slēpās katrā radījumā – pateicoties viņa egoismam.

Vielu „egoisms” tiek noteikts pēc to vērtības un atomu struktūras sarežģītības. Pastāv tādas neliela egoisma vielas, kā skābeklis, ūdeņradis – to atomi ir ļoti vienkārši. Taču ir vielas, kuru atomi ir ļoti sarežģīti un tiek veidoti no liela elementu skaita: elektroniem, protoniem, neitroniem.

Elementu periodiskās tabulas beigās ir pat tādas vielas, kuras izstaro enerģiju un tāpēc tās dēvē par radioaktīvām vielām. Un tā jau ir attīstība, kas nonāk līdz saiknes līmenim ar apkārtējo pasauli, kas viņus pietuvina augu līmenim. Auga pamatā ir aktīva mijiedarbība ar apkārtējo vidi.

Tas ir, mēs redzam, ka pastāv noteikts process, kas virza evolūciju un veicina matērijas pāreju no nedzīvā līmeņa uz augu līmeni. Starpposma forma starp nedzīvo un augu līmeņiem ir koraļļi – „dzīvie” akmeņi.

Un evolūcijas procesā starp dzīvniecisko un cilvēka līmeņiem ir starpposma forma – mērkaķis. Kabala ir zinātne, kas pamatojas uz cilvēku atklājumiem un tai nav nekādas saistības ar reliģiju.

No nodarbības, fragmenti no Bāla Sulama darbiem, 14.03.2016.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: