Kā sasniegt Augstāko pasauli

Jautājums: Vai domu var saukt par Radītāju?

Atbilde: Radītājs nav doma, bet gan dvēseles kustība. Pastāv vēlme un tās virzības vektors: uz sevi vai no sevis. Ja mēs savu pasauli veidojam virs vēlmes, ja tā ir virzīta ārpus mums, tad to dēvē par „garīgo pasauli”.

Turklāt sasniegt pasauli, kas atrodas ārpus mūsu sajūtām, ļauj Tora un kabalas zinātne. Ar to palīdzību es varu šo pasauli grozīt, paplašināt, veidot veselu apgabalu, kurā es eksistētu ārpus sevis, virs sevis. Šo apgabalu, tad arī dēvēs par „garīgo pasauli”. Un turp es arī pārceļos.

Atbilstoši tam kādā mērā es uz šo pasauli pilnībā pāreju, es sāku redzēt, ka viss, kur es agrāk biju: mans ķermenis, šī pasaule un viss pārējais ir matrica, kura man sniedza iespaidu, kurā es dzīvoju. Cilvēki, vēsture, es, nedzīvā, augu un dzīvnieciskā daba eksistēja manā agrākajā priekštatā „sevī”, „sevis labā”.

Un tagad, kad es sāku to iztēloties nevis iekšēji, nevis „balonā”, kas vērsts uz manu egoismu, bet „balonā”, vērstā uz ārpusi, es pakāpeniski radu garīgo pasauli, tajā ienāku un dzīvoju. Es sāku sajust, ka agrākais balons patiesībā neeksistēja, – tas bija kā sapnī. Tāpēc valdnieka Dāvida Psalmos ir teikts, ka tiklīdz mēs ienākam augstākajā pasaulē, iepriekšējā pasaule mums šķiet kā nosapņota.

No TV raidījuma „Grāmatu Grāmatas noslēpumi”, 16.09.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: