Kabalists – cilvēks, kurš dzīvo divās pasaulēs

Jautājums: Ko nozīmē, ka kabalisti dzīvo divās pasaulēs: šajā pasaulē un garīgajā pasaulē?

Atbilde: Kabalists ir ļoti interesants cilvēks. Pēc mūsu standartiem viņu nekādi nevar nosaukt par svētu. Viņš ir parasts cilvēks ar parastiem pieciem maņu orgāniem (redze, dzirde, oža, tauste, garša).

Viņš eksistē fiziskajā ķermenī ar visām tam raksturīgajām iezīmēm, kuras viņā saglabājas kopā ar dažādiem ieradumiem un hobijiem. Proti, kabalists tāpat kā jebkurš cilvēks redz, jūt un novērtē pasauli caur savu dzīvniecisko ķermeni.

Taču paralēli tam viņš iekļaujas savu domubiedru grupā, kuri tiecas izzināt garīgo pasauli. Un tādējādi viņš virzās uz priekšu savos centienos pacelties augšup. Tas ir, atbilstoši otrai pazīmei viņš tiek uzskatīts par kabalistu.

Taču cilvēki, ar kuriem viņš uztur saikni, iespējams, mūsu pasaulē vairs neeksistē ķermeņu veidā – tam nav nozīmes. Viņš jūt spēkus, kuri atrodas aiz katra objekta un veido saikni ar šiem spēkiem, tas ir, ar dvēselēm, jo mūsu tiekšanās augšup arī ir dvēsele.

Sanāk, ka no vienas puses, kabalists redz šo pasauli, sajūt visas pasaules ciešanas un vēlas izvilkt cilvēkus no šīs pasaules, taču no otras puses, viņš paceļas augšup un velk viņus aiz sevis.

Jautājums: Vai eksistē kāda saikne starp fizisko ķermeni un cilvēka garīgo izaugsmi?

Atbilde: Praktiski – nē. Cilvēks eksistē šajā ķermenī līdz mirklim, kad viņā parādās tā dēvētais „punkts sirdī”. Lūk, tad viņš it kā iziet no sava ķermeņa, pārtrauc nodarboties tikai ar to un sāk nodarboties ar šī punkta attīstību.

Taču tas nenozīmē, ka viņš vairs neredz šīs pasaules skaistumu, nemīl tuvos cilvēkus, nevēlas apēst kaut ko garšīgu utt. Viņā eksistē viss, kas ir raksturīgs šīs pasaules cilvēkam. Proti, cilvēkiem, kuri atrodas uz garīgās augšupejas ceļa nav jābaidās, ka viņi kaut ko zaudēs. Gluži pretēji, viņi paplašina savu kontaktēšanās loku.

No nodarbības krievu valodā, 13.12.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: