Mozus – viņa pilnīga realizācija

Tad Balaks sacīja Bileāmam: „Atļauj man tevi aizvest uz citu kalnu. Pateicoties maniem maģiskajiem spēkiem, man ir dots paredzēt, ka reiz ebreji tur cietīs smagu zaudējumu. Iespējams, šī nelaime tiks izraisīta ar tavu lāstu!”

Balaks Aizveda Bileāmu uz kalnu, kur Mozum bija paredzēts nomirt. „Domā par šīs tautas nešķīstajiem – ieteica Balaks Bileāmam – nevis par taisnajiem. Iespējams tev arī izdosies viņiem kaitēt. [Lielais Komentārs, nodaļa „Balaks”]

Jautājums: Ko nozīmē: uz kalna mirst taisnais Mozus, skatoties no turienes uz Izraēlas tautu?

Atbilde: Lai vēlme sāktu laboties, Binas īpašība tajā izšķīst, tai pilnībā sevi ziedo. Tā arī ir Mozus īpašība, kurai ir jānomirst, tas ir, jāpabeidz savs darbs tīras atdeves īpašības veidā.

Nevajag aizmirst, ka runa ir par dabas spēkiem un īpašībām, nevis par personām un fiziskiem ķermeņiem. Tāpēc dabas spēkam, kuru dēvē par Mozu, tajā veidā, kādā tas eksistē atsevišķi, ir jāpārtrauc sava pastāvēšana. Šajā līmenī tas pilnībā it kā izšķīst, bet pēc tam sāk augt jau egoisma un altruisma kopīgā darbā.

Mozus nonāk līdz savai absolūtai realizācijai, bet tauta paceļas stāvoklī, kad to sagaida Izraēlas zeme. Tas jau ir Binas un Malhut savienojums: Mozus ir Binas īpašība, Izraēlas tauta ir Malhut īpašība. Pagaidām tā vēl nav tauta, taču kad tā nonāk Izraēlas zemē, tad kļūst par tautu – Malhut.

No TV raidījuma „Grāmatu Grāmatas noslēpumi”, 19.08.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: