Radītājs – labestības lauks

Jautājums: Es esmu evaņģēliskās ticības kristiete, iepriekš biju pareizticīgā. Personīgā pieredze noveda pie secinājuma un ciešas pārliecības, ka Dievs un Radītājs ir kaut kas augstāks par konfesiju uzstādītajiem rāmjiem.

Viss ko es dzirdēju vebinārā, tā vai citādi atspoguļojas Bībelē, taču kāpēc jūs ne Bībeli, ne Dievu ne reizi nepieminējāt? Ja kabala atsaucas uz Viņa likumiem, tad kāpēc jūs runājat par augstākajiem spēkiem nevis par Radītāju?

Atbilde: Radītājs arī ir vispārējais augstākais dabas spēks. Augstākais, – tāpēc ka pēc jaudas, pēc apjoma, pēc apkārtmēra tas ir augstāks par visiem.

Radītājs ir labestības, atdeves, labas ietekmes spēks, kas nosaka visu, sevī iekļaujot visus citus dabas spēkus.

Šos spēkus mēs varam atklāt, izzināt, izprast. Tāpēc ivritā Radītājs nozīmē „Bore”, no vārda „bo – u – re” – „atnāc un atklāj”. Taču, ja mēs Viņu neatklājam, tad viss pārējais ir izdomājumi. Nav svarīgi, ko apgalvo dažādas reliģijas un ticības, it kā kāds kaut ko teica, kādam nodeva – pret to nedrīkst attiekties nopietni. Tāpēc mēs neskaram ticības jautājumus.

Ir jāzina, kā lasīt Toru (Bībeli). Tā ir sarakstīta precīzā, konkrētā, taču slepenā valodā – alegoriski. Tas nav vēsturisks stāstījums, bet gan kods. Un kabala šo kodu atklāj.

Zoar Grāmata ir Mozus sarakstītā Pentateiha (Toras) komentārs. Paņemiet Zoar Grāmatu un sapratīsiet, par ko stāsta Tora. Taču, ja nē, tad jums nāksies studēt kabalas zinātni, lai sāktu saprast Zoar Grāmatu un caur to Toru. Tādā veidā tas notiek.

Mēs nesaucam Dievu par Dievu, tāpēc ka nevēlamies, ka cilvēki, kuri mūs klausās to asociētu ar saviem iepriekšējiem priekštatiem par augstāko spēku: tā teikt, kaut kur eksistē dieviņš, sēž, skatās uz mums no augšas uz leju, visu redz un mūs vada.

Nav tā. Augstākais spēks atrodas mūsos, starp mums, caurstrāvo visu telpu. Tas ir lauks, tikai nevis fizisks, bet garīgs – daudz augstākas kategorijas. Lauks, kas uz visu iedarbojas un visu sevī ietver – labestības lauks.

No nodarbības krievu valodā, 15.11.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: