Labo darbu gaisma

No Bāla Sulama raksta „Toras dāvāšana”: Saskaņā ar dabas likumu, kas attiecas uz katru radījumu, viss, kas atrodas ārpus viņa ķermeņa, viņš uzskata par tukšu un absolūti nereālu.

Tādēļ katra darbība, kura tiek veikta aiz mīlestības pret tuvāko, ir iespējama tikai ar atstarotās gaismas palīdzību vai arī gaidot kādu atlīdzību, ko nevar dēvēt par „mīlestību pret tuvāko”, tādēļ ka tas līdzinās nolīgtam darbam, kas beigās tiks apmaksāts.

Pilnīgi neiespējami veikt jebkādu darbību aiz mīlestības pret tuvāko „tīrā veidā” bez atstarotās gaismas dzirkstelēm.

Tas nozīmē, ka nav vērts censties veikt it kā „labus darbus” attiecībā vienam pret otru. Ja mēs to darām nepiesaistot gaismu, kas atgriež pie avota, tad tas ir tas pats egoisms, kas nekādā mērā mūs netuvina izlabotam stāvoklim.

Vispirms ir jāparūpējas par to, lai piesaistītu gaismu un tad ar tās palīdzību un spēku var darboties. Ja es darbojos bez gaismas palīdzības, tad mani vada mans egoisms un tādējādi es sevi tikai maldinu un novirzos no taisnā labošanās ceļa.

Jautājums: Ja es vēlos veikt darbību par labu tuvākajam, tad kādā veidā var atšķirt šajā darbībā būs gaisma vai nē?

Atbilde: Ja tu darbojies vienkārši no sevis, tad tās ir tava egoisma sekas. Kaut arī šāda darbība no malas var šķist ļoti laba un krietna, tu visiem palīdzēsi un sniegsi dāvanas. Taču tev ir jāpieliek pūles, jāiegulda enerģija, tas nozīmē, ka tev ir jāsaņem atlīdzība, citādāk tu neko nespēsi darīt.

Atbilstoši enerģijas saglabāšanas likumam, tev ir nepieciešams kompensēt ieguldītos pūliņus. Enerģijas atjaunošanu dēvē par atlīdzību, kuru tu saņem par to, ka dari cilvēkiem labu.

Piemēram, tu viņiem izdalīji konfektes, taču apmaiņā pret to tu no viņiem saņēmu cieņu. Cieņa tev ir dārgāka par konfektēm, tāpēc tu veic labus darbus, saņemot par to labu pielikumu, kura dēļ ir vērts strādāt. Tādā veidā cilvēks savā vēlmē gūt baudu veic aprēķinu.

Taču, ja tu veic labus darbus izmantojot Toras, gaismas spēku, tad tu sevi vispār neņem vērā, bet tikai to, kā tas palīdz izlabot pasauli, jo tāda ir Radītāja vēlme. Un tāpēc tu dari visu, lai pasauli izlabotu.

Tad tu vari redzēt savu darbību labumu, tas ir, kādu baudu šīs darbības ir sniegušas Radītājam. Tev to ļaus redzēt ar nosacījumu, ka tu no tā negūsi egoistisku baudu, bet izveidosi ekrānu un nolūku atdeves labā.

No nodarbības, no raksta „Toras dāvāšana”, 25.12.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: