Mēs visi – viena dvēsele, 2. daļa

Dabavienots organisms

Attīstību nosaka divi faktori: no vienas puses, rodas arvien vairāk atsevišķu sastāvdaļu, nianšu. Taču no otras puses tās visas ir savstarpēji saistītas un šie savienojumi kļūst arvien sarežģītāki, savstarpēji atkarīgāki viens no otra.

Līdzīgi notiek arī cilvēciskajā sabiedrībā, jo vairāk mēs vēstures gaitā attīstāmies, jo vairāk savienojamies. Vienas ģimenes vietā rodas vairākas ģimenes, kuras apvienotas vienā ciemā. Vēlāk vairāki ciemi savienojas un pārvēršas pilsētā. Vairākas pilsētas apvienojas vienā valstī.

Mūsdienās valstis apvienojas un kļūst par vienu globālu pasauli. Neatkarīgi no mūsu vēlmēm, robežas starp valstīm tiek nojauktas, tās tiek atvērtas un cilvēki brīvi pārvietojas pa pasauli. Neviens nevēlas sēdēt uz vietas, jūtot nepieciešamību iepazīt visu pasauli. Šodien nav neviena cilvēka, kurš nedotos uz ārzemēm.

Turklāt masu informācijas līdzekļi sniedz mums ziņas no visām pasaules malām. Varētu likties, ka man nevajadzētu uztraukties par to, kas notiek otrā pasaules malā, piemēram, Dienvidamerikā vai Āfrikā. Taču es jūtu, ka esmu no tā atkarīgs. Tas liecina par mūsu virzību uz priekšu.

Taču vēl lielāks apliecinājums virzībai uz priekšu ir ne tikai vienkāršas mūsu fiziskās pasaules saiknes, bet arī mūsu iekšējā saikne. Mēs sākam atklāt, ka esam viens no otra garīgi atkarīgi: mūsu domas klejo pa visu pasauli. Es pats nesaprotu, kāpēc man prātā negaidīti rodas šādas domas, jo iepriekš es tā nedomāju.

Šodien man ir septiņdesmit gadi un es redzu, ka pirms 40 – 50 gadiem es domāju savādāk. Kāpēc tā ir noticis, vai vienkārši dēļ vecuma? Nē. Tāpēc, ka es visu šo laiku dzīvoju sabiedrībā, kura mainījās un kopā ar sevi izmanīja arī mani.

Proti, mēs visi esam viens no otra atkarīgi un saistīti kopā, gluži kā viens organisms. Cilvēce līdzinās vienam cilvēkam, kura visi orgāni ir savstarpēji viens ar otru saistīti. Un ne tikai cilvēki, arī visas dabas daļas ir savienotas kopā. Visa nedzīvā daba, augi un dzīvnieki ir atkarīgi no cilvēka, bet cilvēks ir atkarīgs no tiem. Tas viss ir viena simbioze, kuru dēvē par planētu Zeme.

Taču Zeme ir atkarīga no visa pārējā Visuma. Dzīvi uz zemes ietekmē saules un mēness stāvokļi. Ja uz Saules notiek uzliesmojumi un izvirdumi, tas rada elektrisko sistēmu traucējumus uz visas zemeslodes. Cilvēki, kuriem ir problēmas ar sirdi vai plaušām, nekavējoties sajūt to ietekmi.

Mēness ietekmē cilvēka iekšējo stāvokli, to apstiprina ārsti, psihologi, psihiatri. Tas ir, mēs pilnībā esam saistīti ar dabu, kura ir vienots organisms.

Turpinājums sekos…

No radio raidījuma 103FM, 18.11.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed