Atrast savu dvēseli

Jautājums: Kas notiek ar dvēseli pēc fiziskā ķermeņa nāves?

Atbilde: Dvēselei nav nekādas saistības ar fizisko ķermeni, tāpēc teikt, ka tā eksistē mūsu ķermenī ir pilnīga nezināšana.

Cilvēkam nav dvēseles. Dvēsele rodas tikai tad, kad cilvēks pārvar savu egoismu un sāk integrēties citos, jo tad, kad viņš iegulda savas pūles citos, rūpējas par viņiem, apkalpo, viņam rodas sajūta it kā viņš saplūst ar cilvēci. Šo saplūsmes sajūtu, tas ir, atdeves un mīlestības īpašību pret tuvāko, tad arī dēvē par „dvēseli”.

Vai cilvēkam ir dvēsele? Šis jautājums var rasties ikvienam no mums. Taču vispirms viņam vienkārši jāpaskatās uz sevi: ar ko viņš no rīta līdz vakaram ir aizņemts, kādas ir viņa problēmas un rūpes. Un atbilstoši tam cilvēkam kļūs skaidrs, cik tālu viņš atrodas no dvēseles atklāšanas.

Dvēsele atrodas starp citiem, nevis cilvēkā. Dzīve mums dota tāpēc, lai pārvarētu pašmīlību un sasniegtu mīlestību pret citiem. Ja cilvēks šādi īsteno sava „es”, savu jūtu, domu, prieka, baiļu, vēlmju transformāciju, tad viņš iegūst dvēseli.

Saplūstot ar citiem, cilvēks sāk just citu eksistenci, jaunu līmeni, jaunu dimensiju, kuru dēvē par „nākamo pasauli”, „dvēseli”, „Radītāja atklāšanu”.

Cilvēkam šis līmenis ir jāsasniedz vēl sava fiziskā ķermeņa dzīves laikā. Šajā gadījumā ķermenis viņam atļauj īstenot pāreju no rūpēm par sevi uz rūpēm par citiem.

Tā nav sociālistiskā filozofija, bet gan praktiska metode, kā cilvēkam pāriet no fiziskā ķermeņa garīgajā ķermenī. Fizisko ķermeni dēvē par egoismu, garīgo ķermeni par altruismu, atdevi.

Tāpēc mūsu materiālā ķermeņa dzīves laikā mums ir dota brīnumaina iespēja. Turpretī ķermenis ir pilnīgi neitrāls un eksistē tikai tāpēc, lai ļautu mums paveikt transformāciju no egoisma uz altruismu un pēc tam ķermenis var mierīgi nomirt.

Ja es paspēju šādu transformāciju veikt, tad iegūstu garīgo ķermeni, taču, ja nē, tad mirstu kā jebkurš dzīvnieks. Tādēļ, ka šādā stāvoklī es vēl esmu dzīvniecisks. Taču iegūstot dvēseli un eksistējot virs sava egoisma, es nonāku stāvoklī, ko dēvē par „cilvēku”.

No nodarbības krievu valodā, 01.11.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: