Mūsdienu sieviete un kabala

Jautājums: Es esmu dzirdējusi, ka studēt kabalu nedrīkst vīrieši līdz 40 gadiem un sievietes. Vai tā ir taisnība?

Atbilde: Bāls Sulams ļoti izsmeļoši atbild uz šo jautājumu savā darbā „Desmit Sefirot Mācības priekšvārds”. Viņš raksta, ka nepastāv nekādi ierobežojumi ne vīriešiem, ne sievietēm. Nav ne vecuma, ne dzimuma ierobežojumu.

Mūsu vēsturē ir bijis daudz sieviešu – diženas kabalistes, salīdzinot ar kurām vīrieši bija kā mazi zēni. Sāra, Rāhele, Lea, Mirjama … Ir bijis daudz sieviešu, kurām bija liela vēsturiska nozīme garīgajā augšupejā.

Bija kabalistes, kuras atradās pravietojumu līmenī. Pravietis ir garīgā pakāpe, kurā cilvēks pilnīgi brīvi sazinās ar Radītāju. Un bija tādas sievietes, pie kurām nāca lūgt padomus par garīgo augšupeju visi pārējie, tostarp sirmgalvji, apveltīti ar bagātu pieredzi un zināšanām. Tas ir, viņas atradās daudzkārt augstākā līmenī salīdzinājumā ar vīriešiem!

Jautājums: Mūsdienu pasaulē sievietes studē kabalu un tiecas iesaistīties biznesā, tiecas pēc varas. Vai tas nozīmē, ka vīrieši nespēj tiks galā ar savu lomu un tā sekas ir sieviešu attīstība šādā virzienā?

Atbilde: Jā. Tas norāda uz to, ka mēs tuvojamies pasaules eksistences noslēgumam. Es to nesaku kādam par mācību. Stāvoklis, kad vīriešiem absolūti zūd interese vadīt mūsu pasauli, taču sievietēm uz kādu laiku šī vēlme parādās – norāda uz to, ka mūsu pasaule kopumā ir sasniegusi savu galīgo attīstības stāvokli.

No nodarbības krievu valodā, 04.10.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: