Kādā veidā tiek realizēta gribas brīvība?

Jautājums: Jūs apgalvojat, ka viss attīstās pēc noteiktas programmas un tajā pat laikā stāstāt par gribas brīvību. Vai šeit nav pretruna?

Atbilde: Nē. Attiecībā uz visu cilvēci patiešām eksistē vispārējā attīstības programma un atsevišķa attīstības programma attiecībā pret katru cilvēku.

Tomēr virzīties pa ceļu, kurš tev jau iepriekš nolemts tu vari vai nu piespiedu kārtā, kad tevi kā dzīvnieku dzen uz priekšu ar ciešanām, vai kā cilvēks, tiecoties uz priekšu apzināti. Tāda ir atšķirība.

Gribas brīvība nozīmē, ka mēs izvēlamies patstāvīgu, apzinātu virzību uz priekšu, mēs izvēlamies paātrinātu attīstību.

Turpretī citos dzīves aspektos gribas brīvības nav. Taču izvēloties patstāvīgas virzības nosacījumus tu nosaki visu, ko šajā ceļā uztversi un tad viss tiek sajusts pavisam citādāk.

Replika: Cilvēks taču vienmēr ir tiecies būt brīvs… Pastāv vārda brīvība, preses brīvība utt.

Atbilde: Nekā tāda nav. Mūsu pasaules līmenī viss ir iepriekš noteikts. Taču mēs runājam par cilvēka garīgo izaugsmi. Lūk, tur cilvēks var virzīties uz priekšu tikai realizējot gribas brīvību.

Jautājums: Un tomēr, kā pareizi izvēlēties dzīvesbiedru vai profesiju? Vai kabalā par to tiek stāstīts?

Atbilde: Nē. Tikai tad, ja tu studē kabalu un sāc patstāvīgi, apzināti virzīties uz priekšu un ja pareizi realizē apkārtējo sabiedrību (grupu, skolotāju, metodiku), tad tev tiek dota gribas brīvība.

Tās vienkārši nav! Es taču esmu egoists un katru mirkli meklēju sev vietu, kur labāk iekārtoties, kur atrast kādu labumu, kur vairāk nopelnīt, tā nav brīvība, bet gan meklējumi, gluži kā suns, kurš skraida pa ielām un meklē, lai kaut ko dabūtu.

Jautājums: Kas tā par sistēmu, kura visas dzīves garumā cilvēkam izraisa visa veida problēmas un triecienus, tikai tādēļ, lai cilvēks aizdomātos par dzīves jēgu?

Atbilde: Visu cilvēku pilnīga, absolūta savstarpējas saiknes sistēma. Tāpēc mēs visi nosakām viens otra likteni.

No nodarbības krievu valodā, 27.09.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed