Kur rast mūžīgās baudas patentu

Jautājums: Vai kabalā ir patents tam, kā gūt baudu?

Atbilde: Mūsu pasaule arvien mazāk un mazāk sniedz mums iespēju gūt baudu, neskatoties uz to, ka mēs ieguldām lielas pūles: reklāma, televīzija, dažādi triki – sports, brīvais laiks, tūrisms.

Cilvēks dara visu, ko vien spēj, lai gūtu baudu. Un – nesanāk. Viss ļoti ātri izgaists, iestājas tukšuma sajūta.

Kādreiz cilvēkam pietika ar gabaliņu gaļas vai siera un dažiem dārzeņiem. Šodien lielveikalā ir tāda pārpilnība, ka nezini, ko izvēlēties. Un cilvēks vienalga nejūt dzīves piepildījumu.

Kabala ir saņemšanas, piepildījuma zinātne. Kabalā tiek pētīta mūsu pasaules daba, vēlme baudīt, un cilvēks mācās, kā to darīt pareizi.

Kāpēc kabala iepriekš skaitījās slepena zinātne, slēpta no cilvēkiem? Tāpēc, ka cilvēkiem bija jāiziet cauri savai daudzu tūkstošu gadu ilgai vēsturei, lai pārliecinātos, ka viņi nespēj gūt baudu mūsu dabas ietvaros. Taču nākamajā līmenī – garīgās dabas ietvaros, cilvēki piepildīsies ar augstāko, mūžīgo baudu.

Mūžības sajūta ir mūžīgas baudas sajūta, mūžīga kustība milzīgā mīlestības slānī, izzināšana, piepildījums, atklāsme. To dēvē par augstāko pasauli, nākamo pasauli, paradīzes dārzu. Turp mūs virza kabala, jo tas viss mums ir atvērts.

Jautājums: Vai tādēļ ir nepieciešams veikt kaut kādus vingrinājumus, meditēt?

Atbilde: Nē. Nevajag ne lūgties, ne meditēt. Nepieciešams vienkārši mācīties, veltīt mācībām vismaz divas trīs stundas divreiz nedēļā. Var mācīties arī katru dienu. Tādēļ ir nodibināta Starptautiskā kabalas akadēmija.

Ārpus mācībām mēs rīkojam kongresus dažādās pasaules vietās – Dienvidu un Ziemeļu Amerikā, Eiropā, Krievijā un citās valstīs. Uz kongresiem tiek aicināti visi, ieskaitot tos, kuri mācības uzsākuši nesen.

Pats galvenais, šādi cilvēks apgūst pareizas savstarpējās attiecības, pamatojoties uz to viņi sāk saprast, kā ir veidotas augstākās pasaules saiknes. Augstākā pasaule ir pretēja mūsu pasaules sistēmai un virza cilvēkus uz satuvināšanos vienam ar otru, jo tieši mūsu savstarpējā saiknē mēs atrodam ceļu uz augstāko pasauli.

No nodarbības krievu valodā, 20.09.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: