Garīgs cilvēks

Jautājums: Mūsu pasaulē par garīgu uzskata cilvēku, kuram piemīt plašs īpašību kopums, sākot no smalka mākslas pazinēja līdz dažādām altruistiskām darbībām. Kāds pēc jūsu viedokļa ir patiesi garīgs cilvēks?

Atbilde: Par garīgu var dēvēt cilvēku, kurš ir apguvis spēju iekļūt mūsu pasaules vadības sistēmā.

Augstākā jeb garīgā pasaule ir sistēma, kura pilnībā mūs ietekmē un tur savā varā. Mēs varam to atklāt, taču tikai ar konkrētiem nosacījumiem. Ja cilvēks ar sevi veic noteiktas darbības, iegūst noteiktas īpašības, viņš sāk sajust augstāko spēku sistēmu un kļūt par garīgu cilvēku.

Tādēļ, ka garīgums ir sfēra, kurā darbojas augstākie spēki, kas vada mūsu pasauli. Mums šķiet, ka tie atrodas kaut kur tālu. Patiesībā augstākie spēki ir mums līdzās, tikai mēs to nejūtam.

Tādēļ, lai cilvēkam atklātu šo sistēmu eksistē kabalas zinātne. Šī zinātne mums sniedz iespēju sajust augstākos spēkus, turklāt tik reāli, ka cilvēks ne tikai sajūt šo sistēmu, bet arī pats ar tās palīdzību sāk vadīt mūsu pasauli. Atbilstoši cilvēka sasniegtai garīguma pakāpei, viņš saplūst ar augstāko spēku sistēmu un tāpēc var iekļauties Universa vadībā.

Tādējādi kabalas zinātnes uzdevums ir virzīt cilvēku uz to, lai viņš sasniegtu tādu stāvokli, kad spēj vadīt mūsu pasauli, mūsu likteni, mainīt šo pasauli, bet tikai caur augstākās pasaules sistēmu.

Tāpēc šodien mēs atklājam, ka neko nespējam iesākt ar sevi, ar mūsu pasauli, mūsu dzīvi.

Mēs atrodamies šausmīgā stāvoklī, kad nezinām, kas ar mums rīt notiks: ģimenes izirst, bērni attālinās no vecākiem, brūk visa ierastā sabiedrības iekārta, zinātne un kultūra atrodas bezizejā, viss kaut kur pazūd, izslīd caur pirkstiem nebūtībā. Cilvēki sāk grimt nepamatotā agresijā, tukšumā, narkotikās, bezcerībā.

Kabala skaidro šo pasaules stāvokli, kas no vienas puses ir globāls, no otras puses negatīvs, nihilistisks, proti, pats labākais stāvoklis. Atrodoties šādā stāvoklī, cilvēks sapratīs, ka vienīgā iespēja, kas ļaus uzlabot savu dzīvi, saprast, kādēļ viņš dzīvo, izzināt savas dzīves jēgu, ir pievērsties kabalas zinātnei.

Tāpēc kabalas zinātne atklājas tieši mūsdienās, neraugoties uz to, ka visas tūkstošgades tā tika slēpta un dēvēta par slepeno zinātni. Atklājot šo zinātni, cilvēks spēj raudzīties uz mūsu pasauli caur augstāko vadības spēku sistēmu un tajā iekļauties. Paceļoties pāri visam viņš sasniedz mūžības un pilnīguma sajūtu.

Citiem vārdiem runājot, garīgs cilvēks it tas, kurš vada spēkus, kuri atrodas ārpus mūsu materiālās pasaules robežām un tas nozīmē, ka viņš vada arī savu likteni.

No nodarbības krievu valodā, 20.09.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: