Skolotāji

Jautājums: Uz ko skolotājam jāvirza savus skolniekus?

Atbilde: Skolotājam ir viņiem jādemonstrē attīstības vektors. Evolūcija mūs ir izveidojusi par cilvēkiem, kuri uzdod jautājumu, kāda ir dzīves jēga. Taču izņemot šo vispārējo filozofijas jautājumu, bērniem ir jāpaskaidro, kādēļ viņi dzīvo un kāpēc tieši šajā paaudzē. Tāpēc ka katrai paaudzei acīmredzot ir sava misija, savas iespējas, savs potenciāls, savi mērķi un to visu sagatavojot pusaudžus un jauniešus dzīvei ir nepieciešamas izskaidrot, lai viņi būtu spējīgi to pareizi realizēt.

Jautājums: Uz kādiem sasniegumiem skolotājam skolnieks ir jāvirza?

Atbilde: Šodien tā sanāk, ka labākajā gadījumā viņus tendē uz to, kā vairāk nopelnīt, rēķinoties tikai ar savām interesēm. To dēvē par “iekārtošanos dzīvē”.

Lai virzītu jauno paaudzi uz augstākiem sasniegumiem ir jāzina, ko Daba no mums vēlas, jo mēs visi dzīvojam tās sistēmā un nav iespējams cilvēku apmācīt atrauti no dabas. Ja mēs sapratīsim savas evolūcijas vektoru, tad redzēsim, kurp virzīt jaunieti, lai viņš nesaskartos ar traucējumiem un problēmām, kas sabojās vai izpostīs viņa dzīvi. Viņš sapratīs, kādai jābūt sabiedrībai un nekļūdīsies veltīgi konfliktējot ar dabu.

Ja skolotājs virza skolnieku tādā veidā, tad viņš jau ir pavadonis un audzinātājs. Tādā vai citādā mērā šo “slodzi” jāuzņemas visu mācību priekšmetu pasniedzējiem.

Jautājums: Šajā kontekstā, ar ko skolotāja, skolas audzināšana atšķiras no vecāku audzināšanas?

Atbilde: Vecākiem un skolotājiem jāpamatojas uz vienu un to pašu motivāciju, virzot bērnu uz vienu mērķi, lai viņš saprastu: šajā ziņā starp skolotājiem un vecākiem nav nekādas atšķirības. Bērna acīs viņi iegūst līdzīgas iezīmes. Skolas, klases un skolotāja radītajai atmosfērai ir jābūt ļoti tuvai tam, kas notiek mājās.

No TV raidījuma „Jaunā dzīve”, 627. raidījums, 17.09.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: