Miljons dolāru par labu domu

Jautājums: Kā patiešām apzināties savu ļaunumu un nožēlot grēkus šajā pasaulē, kurā nodarīt kaitnieciskas rīcības vienam pret otru, noniecināt un katru dienu melot jau kļuvis par normu.

Atbilde: Cilvēce ir attīstījusies tūkstošiem gadu, lai mūsdienās visbeidzot nonāktu pie sava ļaunuma apzināšanās. Mums visapkārt esošā daba kļūst „apaļa” un burtiski spiež uz mums, lai mēs savienotos vienotā sistēmā.

Līdzīgi kā visa nedzīvā, augu un dzīvnieciskā pasaule ir apvienota kopīgā simbiozē, tāpat arī cilvēkiem ir jābūt saistītiem vienam ar otru. Visas mūsu vēstures laikā šāds stāvoklis ir izveidojies pirmoreiz.

Kabalisti norādīja uz 20. gadsimta beigām, kā uz laiku, kad cilvēcei ir jāsāk apvienoties. Ar šādu mērķi atklājas kabalas zinātne – apvienošanās un labošanā metodika. Taču labošanās nav iespējama kamēr nav atrasti bojājumi un tādēļ pasaulē parādās tik daudz problēmas, naids vienam pret otru, atsvešināšanās.

Vecāki un bērni nespēj rast kopīgu valodu, cilvēki šķiras, vairs nenoslēdz laulības un neveido ģimenes. Tas viss liecina par laiku, kuru kabalisti daudzus gadus atpakaļ aprakstīja. Atklājas ļaunums, naids, atsvešināšanās un cilvēki meklē jebkādu iespēju norobežoties un noslēpties, lai atpūstos viens no otra.

Tomēr mums ir jāapzinās, ka daba neatstājot izvēli uzliek mums par pienākumu apvienoties. Mēs atrodamies dabas likumu ietvaros. Gluži kā nevar apiet fizikas, ķīmijas, bioloģijas, anatomijas likumus, tāpat arī nedrīkst noniecināt cilvēka iekšējās uzvedības likumus, viņa psiholoģiju, tas ir, viņa dvēseli.

Kabalā tiek stāstīts par dvēseles likumiem: par to, kā mums visiem kopā savākt dvēseli no atsevišķām daļām, kurās pēc grēkā krišanas pie Laba un Ļauna Atzīšanas koka „sašķēlās” pirmais cilvēks, Ādams. Mums visiem ir jāsavienojas, taču ne fiziski ar ķermeņiem, bet ar mūsu iekšējām vēlmēm, lai viens otru papildinātu.

Kad mēs apvienojamies, izveidojas viens kopīgs virtuāls veidojums, ko dēvē par Cilvēku. Mēs visi strādājam dēļ šīs virtuālās vienotības, cenšoties to padarīt ideālu un tad tajā sajutīsim augstāko, garīgo pasauli.

Jautājums: Ko darīt, ja es braucot pa ceļu ar mašīnu visus nolādu, veikalā strīdos ar pārdevēju, ar savu egoistisko attieksmi apvainoju daudzus cilvēkus, kuri atrodas man līdzās?

Atbilde: Visi uzvedās tieši tāpat. Un galvenais ir apzināties, ka tas ir ļaunums, tas ir, atklāt kādu labumu mēs varētu saņemt par mūsu vienotību: piemēram, miljons dolāru. Pieņemsim, ja daži cilvēki apvienojas, tad katrs no viņiem saņem balvu miljons dolāru.

Visi uzreiz steigtos apvienoties, ja redzētu tādu izdevību. Iztēlojieties, ka pie apaļā galda sēž desmit cilvēki: desmit ir nepieciešamais skaits, lai sasniegtu absolūtu vienotību. Un ja mums izdodas apvienoties, tad no gaisa uz galda krīt maiss ar desmit miljoniem dolāru – katram pa miljonam.

Tad es sapratīšu, ka mana nespēja savienoties ar citiem ir mana ļaunā daba, mans ienaidnieks. Es varētu vinnēt balvu, bet egoisms man neļauj apvienoties. Mums trūkst tikai ļaunumu apzināšanās.

Kabalas zinātne mums nedaudz atklāj, kas ir augstākā pasaule un cik laba tā ir. Taču apvienošanās ir nosacījums, lai uz to pāriet. Un tad mēs atklājam galveno šķērsli – savu egoismu, ko dēvējam par ļaunuma sākotni.

Citādi mēs savu egoismu neuzskatām par ļaunumu. Mums trūkst šīs apziņas un tāda ir grēku nožēlas jēga, ko pieņemts darīt Elūla mēnesī pirms jaunā gada. Grēku nožēla ir iekšēju traucējumu atklāšana, kas neļauj ar visiem labvēlīgi apvienotos.

No radio raidījuma 103FM, 30.08.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: