Uz Zemes nenoslēpties no cilvēkiem

„Grēku nožēlošana” – manī esošo īpašību atklāšana, kuras neļauj man apvienoties ar citiem cilvēkiem. Tāpēc grēku nožēlošana notiek pirms labošanās sākuma, tas ir, pirms ebreju jaunā gada.

Vispirms man ir jānoskaidro, kas man traucē un tad atklājas, ka tas ir mans egoisms, es vienkārši nevēlos apvienoties.

Jautājums: Un patiesi es to nevēlos! Dzīve kā Paradīzē nozīmē sēdēt vienam jūras krastā, lai apkārt nebūtu neviena cilvēka, izņemot vienu divus pašus tuvākos, kuri man ir nepieciešami. Taču jūs sakāt, ka tad, kad mēs apvienosimies mēs dzīvosim kā Paradīzē. Vai tā ir kāda cita Paradīze, vai tur nebūs pārāk šauri?

Atbilde: Mums nebūs šauri. Mēs šajā saiknē jutīsimies tik harmoniski un ideāli, ka mums neviens netraucēs.

Replika: Katru gadu es braucu atvaļinājumā uz visklusāko vietu, kādu vien varu atrast un ceru, ka tur nebūts nevienas dzīvas dvēseles. Lūk, tā man ir Paradīze.

Atbilde: Tas ir pretējs veids, kā atrisināt mūsu savstarpējās saiknes trūkumu – mēģināt aizmukt no ļaunuma un noslēpties tādā vietā, kur nav cilvēku.

Tomēr var palikt kopā ar visiem un justies tik komfortabli it kā būtu viens un pat labāk. Viss ir atkarīgs no manām attiecībām ar citiem, cik lielā mērā viņi mani apgrūtina un liek man būt no viņiem atkarīgam.

Runa ir par mūsu attiecību labošanu, kad es visus cilvēkus sajutīšu kā viena ķermeņa daļas. Tas ir, viņi man vairs netraucēs, gluži pretēji, katrs būs vajadzīgs, jo vienmēr būs gatavs man palīdzēt it visā. Tā būs ideāla apvienošanās.

Jebkurā gadījumā, mēs tomēr nevaram iztikt bez cilvēkiem. Nav izvēles, mums ir jābūt kopā. Uz Zemes ir septiņi miljardi cilvēku, taču pēc piecdesmit, simts gadiem būs divreiz vairāk.

Tādēļ, mēs nekur viens no otra nevaram noslēpties un nāksies apzināties, ka vispārējās dabas programmas pamatā ir izveidot no mums vienu cilvēku ar vienu sirdi.

Tad es nejutīšu, ka kāds no apkārtējiem ir lieks, lai gan apkārt būs miljoniem cilvēku. Es nejutīšu, ka atrodos pūlī, gluži pretēji, es jutīšu, ka katrs ir nepieciešams un piepilda manas vēlmes.

Grēku nožēlošana, kas man jāsasniedz Elūla mēnesī, ir manu vēlmju atklāšana, kuras traucē apvienoties. Tiklīdz tās atklāšu, acumirklī tās tiks izlabotas. Ja es šīs vēlmes uzskatu par grēku, tad gaisma, kas atgriež pie avota, tās tūlīt izlabo.

No mums nekas netiek prasīts, tikai atklāt savu egoistisko dabu – iekšēju pretošanos, kas traucē apvienoties ar citiem. Un tas ir labi, ka ļaunums atklājas. Gaisma neieredz mūsu egoistisko sabiedrību un ir gatava pēc mūsu pirmā lūguma to acumirklī izlabot.

Jautājums: Kāpēc vēlme nošķirties no citiem ir ļaunums?

Atbilde: Tāpēc, ka radīšanas mērķis ir aizvest mūs līdz vienotībai, taču attālinoties tu nonāc pretrunā ar radīšanas mērķi. Tu ciet no tā, ka dodies pretējā virzienā.

Tavu saikni ar citiem iespējams izlabot un tu atrodoties starp miljoniem cilvēku justos lieliski, ideāli, harmoniski. Taču tā vietā tu uz nedēļu aizmūc projām, lai vismaz nedaudz pabūtu viens un tad tev atkal ir jāatgriežas. Tu varētu visu gadu justies kā atvaļinājumā it kā apkārt neviena nebūtu!

Tu nekur nevarēsi aizmukt: tev ir nepieciešami citu cilvēku pakalpojumi, vajadzīgi ārsti, pavāri, gastronoms, banka. Tu esi spiests strādāt un apkalpot citus, pelnīt naudu, rūpēties par savu ģimeni.

Tādēļ mums ir jāuzlabo attiecības ar citiem cilvēkiem. Palūkojieties, kas notiek pasaulē tik vien tāpēc, ka mēs to nedarām: pēdējie aktuālie notikumi – emigrantu masveida uzbrukums, viņi cenšas ar spēku ielauzties Eiropā. Daba noved mūs līdz tādām ekstremālām situācijām, lai mēs atrastu ceļu uz pareizu apvienošanos.

No radio raidījuma 103FM, 30.08.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: